Ο Κάρολος ανακρίθηκε κρυφά για σημείωμα της Νταϊάνα: «Ο άντρας μου σχεδιάζει ένα ατύχημα»

Ο Κάρολος ανακρίθηκε κρυφά για σημείωμα της Νταϊάνα: «Ο άντρας μου σχεδιάζει ένα ατύχημα» Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανακρίθηκε από την βρετανική αστυνομία το 2005 για τον θάνατο της πρώην συζύγου του, πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η ανάκριση έγινε στο πλαίσιο του Operation Paget, της έρευνας για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της Νταϊάνα, που ξεκίνησε η βρετανική μητροπολιτική αστυνομία το 2004. 

Ο πρώην επικεφαλής της Scotland Yard, Τζον Στίβενς, είπε στη Daily Mail ότι μίλησε με τον πρίγκιπα Κάρολο για ένα σημείωμα που έγραψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995, το οποίο έλεγε, «Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα "ατύχημα" με το αυτοκίνητό μου, χαλασμένα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι", ώστε να παντρευόταν την Tiggy Legge-Bourke, νταντά των πρίγκιπα Ουίλιαμ και Χάρι. Ο Κάρολος με την Νταϊάνα πήραν διαζύγιο το 1996.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πέρασε από ανάκριση στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου ως μάρτυρας δυο χρόνια από την έναρξη της έρευνας, μετά την δημοσιοποίηση του σημειώματος το 2003. 

«Ναι, υπάρχουν ισχυρισμοί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά έπρεπε να βρούμε ή να εξετάσουμε τις [υπάρχουσες] αποδείξεις πριν τον προσεγγίσουμε με επίσημες ερωτήσεις», είπε ο Τζον Στίβενς. «Δεν βρήκαμε άλλα στοιχεία που να στηρίζουν το σενάριο στο σημείωμα της Νταϊάνα. Είχαμε απλώς το σημείωμα, που από μόνο του δεν ήταν αρκετό να καταστήσει τον Κάρολο επισήμως ύποπτο», συνέχισε.

Ο Τζον Στίβενς φέρεται να διάβασε το σημείωσε στον πρίγκιπα Κάρολο, πριν τον ρωτήσει: «Γιατί πιστεύετε ότι η πριγκίπισσα έγραψε αυτό το σημείωμα, κύριε;» με τον ίδιο να απαντά, «Δεν γνώριζα τίποτα σχετικά μέχρι που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης». «Δεν συζητήσατε μαζί της αυτό το σημείωμα, κύριε;», φέρεται να ξαναρώτησε ο Στίβενς. «Όχι, δεν ήξερα ότι υπάρχει», ήταν η απάντηση του Κάρολου. 

Σε ερώτηση, «Γνωρίζετε γιατί η πριγκίπισσα είχε αυτά τα συναισθήματα, κύριε;», ο Κάρολος απάντησε, «Όχι, δεν ξέρω». «Ήταν απίστευτα συνεργάσιμος επειδή δεν είχε τίποτα να κρύψει», σχολίασε ο Τζον Στίβενς στην Daily Mail. 

Αν και ο 72χρονος σήμερα πρίγκιπας Κάρολος συνεργάστηκε για την έρευνα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, αρνήθηκε να βοηθήσει, ενώ απέρριψε αίτημα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς, λέγοντας «Όχι, ευχαριστώ». Το σημείωμα τη πριγκίπισσα Νταϊάνα γράφτηκε την περίοδο που έδωσε την περίφημη συνέντευξη στο BBC Panorama. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ