ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Γκουαϊδό δεν λέει «όχι» σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Ο Γκουαϊδό δεν λέει «όχι» σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
6

Ο Χουάν Γκουαϊδό άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Παρασκευή ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που αυτοανακηρύχθηκε την 23η Ιανουαρίου μεταβατικός πρόεδρος, ρωτήθηκε εάν θα δίσταζε να εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας από περίπου σαράντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάθε ημέρα που περνάει μετράει σε ανθρώπινες ζωές», επέμεινε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. «Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο, επέμεινε.

Η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την πετρελαιοπαραγωγική χώρα προκαλεί τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, κατά τον ΟΗΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου αναγνώρισε αμέσως τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επανέλαβε την Κυριακή ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».

Διεθνή
6

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό που εγώ δεν έχω καταλάβει είναι αν πεινάνε γιατί είναι επάνω ο Μαδούρο ή γιατί οι Αμερική τους έχει σε εμπάργκο.Θα μας πει αυτός που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και καλοί σε επέμβαση μια ξένη δύναμη αφού δεν του βγαίνει με τον εμφύλιο.Έχει πολύ πετρέλαιο η Βενεζουέλα. Θα έρθουν μην ανησυχεί.
Οι ΗΠΑ δεν εισάγουν ορυκτά καύσιμα από τη Βενεζουέλα. Το βενεζουελάνικο πετρέλαιο είναι το δεύτερο ακριβότερο στον κόσμο. Ένας από τους (πολλούς) λόγους που η χώρα με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου είναι σε τέτοια κατάσταση.
Το σωστό είναι :"Δεν εισάγουν πετρέλαιο από την εθνική εταιρεία της Βενεζουέλας " , όταν κάνουν επέμβαση θα το έχουν τσάμπα. Άλλωστε είναι πολύ ποιο κοντά από την δημοκρατία της Σ. Αραβίας που την κάνουν γαργάρα.