Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο καταγγέλλει τη «συστηματική καταστροφή του μεξικανικού σινεμά»

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει τη νέα του ταινία στην πατρίδα του  Facebook Twitter
Ο «Πινόκιο» , η νέα βερσιόν του διάσημου παιδικού παραμυθιού του Carlo Collodi, γυρίστηκε για το Netflix
0

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο απηύθυνε την Παρασκευή, ένα κάλεσμα για διανομή στις ανεξάρτητες μεξικανικές αίθουσες της ταινίας του Πινόκιο, σύμφωνα με την Le Figaro με πληροφορίες κι από το Γαλλικό Πρακτορείο

Κανείς δεν είναι προφήτης στη χώρα του, λέει η Le Figaro γι΄αυτό κι ο ντελ Τόρο έκανε την έκκληση για την προβολή του «Πινόκιο», που γυρίστηκε για το Netflix, ενώ κατήγγειλε «τη συστηματική καταστροφή του μεξικανικού κινηματογράφου».

«Η συστηματική καταστροφή του μεξικανικού σινεμά και των ιδρυμάτων του -τα οποία χρειάστηκαν δεκαετίες για να δημιουργηθεί- είναι άγρια. Επιβιώσαμε από τη θητεία του Λόπεζ Πορτίγιο, αλλά αυτό είναι άνευ προηγουμένου» σημείωσε στο Twitter, αναφερόμενο στον Μεξικανό πρώην πρόεδρο, Χοσέ Λόπεζ Πορτίιο που οδήγησε τη χώρα σε μεγάλη οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ 1976-1982. 

Ο οίκος παραγωγής PimientaFilms «ψάχνει ανεξάρτητες αίθουσες» σε τρεις πολιτείες για τη διανομή της ταινίας, αναφέρει ο σκηνοθέτης στον λογαριασμό του στο Twitter, επικαλούμενος την αρνητική στάση ενός μεγάλου διανομέα, της Cinemex.

Η μεταφορά του διάσημου παιδικού παραμυθιού του Carlo Collodi, που έγινε δημοφιλές από την Disney το 1940, είναι το πρώτο έργο κινουμένων σχεδίων που υπογράφει ως σκηνοθέτης ο Guillermo del Toro, του οποίου το «The Shape of Water» έλαβε τέσσερα Όσκαρ .

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ