Ο Φάουτσι μίλησε για το τέλος της συνεργασίας με Τραμπ: «Συναίσθημα απελευθέρωσης»

Ο Φάουτσι μίλησε για το τέλος της συνεργασίας με Τραμπ: «Συναίσθημα απελευθέρωσης» Facebook Twitter
EPA/Al Drago / POOL
0

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, μίλησε για το «απελευθερωτικό συναίσθημα» του να μπορεί να λέει την επιστημονική αλήθεια για τον κορωνοϊό χωρίς τον φόβο «συνεπειών» από τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Δρ. Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, κλήθηκε να υπομείνει μια περίπλοκη σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τέθηκε στο περιθώριο τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου.

Ωστόσο, την επομένη της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο Άντονι Φάουτσι επέστρεψε στο βήμα του Λευκού Οίκου μετά την ανακοίνωση μιας εθνικής στρατηγικής εναντίον της Covid-19 και υπέγραψε 10 εκτελεστικές εντολές για την καταπολέμηση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 400.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. 

«Ένα από τα πράγματα που θα κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως διαφανείς, ανοιχτοί και ειλικρινείς», είπε σε δημοσιογράφους. «Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, να μην κάνουμε υποδείξεις, αλλά να τα διορθώσουμε. Και να κάνουμε όσα κάνουμε με βάση την επιστήμη και τις αποδείξεις», συνέχισε. 

 

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να διορθώσει ή να διευκρινίσει κάτι που είπε στη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, ο Φάουτσι επέμεινε πως ανέκαθεν υπήρξε ειλικρινής, σημειώνοντας σκωπτικά: «Γι' αυτό και μερικές φορές έμπαινα σε μπελάδες». 

Επίσης ρωτήθηκε πώς αισθάνεται που δεν έχει πλέον τον Τραμπ να καραδοκεί. «Προφανώς και υπήρξαν πράγματα που ειπώθηκαν -σαν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης [που προώθησε ως φάρμακο ο Τραμπ- και κάτι τέτοια, που ήταν πολύ άβολα επειδή δεν βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα», απάντησε. 

«Θα ήθελα να σας πω πως δεν απολαμβάνω καθόλου να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο, οπότε πραγματικά ήταν κάτι που δεν ένιωθες ότι μπορείς να πεις κάτι και να μην υπάρξουν συνέπειες σχετικά. Η ιδέα να βρίσκεσαι εδώ και να μιλάς για όσα γνωρίζεις, για τα στοιχεία, για την επιστήμη - έχει κάτι από συναίσθημα απελευθέρωσης», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM