Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα υποβρύχια και ενίσχυση του στόλου

Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα υποβρύχια και ενίσχυση του στόλου Facebook Twitter
0

Την ενίσχυση του στόλου της Τουρκίας, με νέα υποβρύχια και πλοία προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του.

«Η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά την πορεία της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Τα έθνη που δεν είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας δεν είναι δυνατό να ατενίζουν το μέλλον τους με σιγουριά», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, πρέπει να προχωρήσουμε, να κατασκευάσουμε πιο εξελιγμένα προϊόντα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ερντογάν, σε τελετή παράδοσης νέων σκαφών, η Τουρκία θα αποκτήσει έξι νέα υποβρύχια από το 2022, ένα κάθε χρόνο. Ακόμη, έκανε αναφορά σε ένα νέο πλοίο ανεφοδιασμού, αλλά και το TCG Istanbul, το πέμπτο πλοίο του προγράμματος MILGEM, το οποίο αφορά κατασκευή κορβετών και φρεγατών, που θα αντικαταστήσουν παλιότερα πλοία. Έως τώρα, στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ έχουν κατασκευαστεί τέσσερις κορβέτες και αναμένεται η πέμπτη.

Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα υποβρύχια και ενίσχυση του στόλου Facebook Twitter

Ο Ερντογάν προανήγγειλε νέα υποβρύχια και ενίσχυση του στόλου Facebook Twitter

«Η Τουρκία μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές της από την ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο και από τη Μαύρη θάλασσα ως τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Αφρική, χάρη στο επίπεδο που έχει φτάσει στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της τεχνολογίας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανάμεσα στις 10 κορυφαίες που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία, ενώ συμπλήρωσε ότι «χάρη στις προόδους που έχουμε κάνει έως τώρα», η Τουρκία «χάλασε τα παιχνίδια» άλλων χωρών και «κατευθύνει τις εξελίξεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ