Ο ενδυματολόγος του «Batman & Robin» εξηγεί γιατί το Batsuit είχε θηλές- «Δεν ήθελα να το κάνω»

‘Batman & Robin’ costume designer explains why the Batsuit had nipples: “I didn’t want to do it” Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Ο ενδυματολόγος των ταινιών «Batman Forever» και «Batman & Robin», Jose Fernandez μίλησε για την απόφασή του να δώσει στο Batsuit θηλές από καουτσούκ.

Το διάσημο κοστούμι εμφανίστηκε στην εκδοχή του Batman Forever, με τον Βαλ Κίλμερ και στο Batman & Robin, με τον Τζορτζ Κλούνει.

Σε συνέντευξή του στο Mel Magazine, ο Fernandez εξήγησε από πού προήλθε η ιδέα και πώς τελικά εξελίχθηκε σε κάτι πέρα από τον έλεγχό του.

«Με το κοστούμι του Βαλ Κίλμερ στο Batman Forever, οι θηλές ήταν ένα από τα πράγματα που πρόσθεσα εγώ. Δεν ήταν φετίχ για μένα, ήταν κάτι που μου θύμιζε ρωμαϊκή πανοπλία».

»Και στο κόμικ, οι χαρακτήρες πάντα έμοιαζαν σα να είναι γυμνοί και να τους έχουν βάψει από πάνω με σπρέι- είχε να κάνει με την ανατομία και μου αρέσει να ωθώ την ανατομία στα άκρα» είπε.

«Δεν ξέρω ακριβώς πού ήταν το μυαλό μου εκείνη την ημέρα αλλά αυτό το πράγμα το θυμάμαι και έτσι πρόσθεσα τις θηλές. Δεν είχα ιδέα ότι θα κατέληγε να γίνει όλος αυτός ο ντόρος» σημείωσε.

Ερωτηθείς γιατί νόμιζε ότι οι θηλές έγιναν αντικείμενο τόσο μεγάλου χλευασμού, στο Batman & Robin, αλλά όχι στο Batman Forever, είπε πως στην πρώτη περίπτωση ίσως ήταν πιο διακριτικές.

Αλλά στο Batman & Robin, ο Joel Schumacher λάτρεψε τις θηλές και έτσι είπε «ας τις επιδείξουμε».

«Ήθελε να είναι πιο έντονες. Ήταν επίσης πιο κυκλικές, εξωτερικά και εσωτερικά και έγιναν το κύριο χαρακτηριστικό του Batsuit» όπως είπε.

Πρόσθεσε δε, πως ο ίδιος δεν ήθελε να το κάνει «αλλά (ο Joel Schumacher)είναι το αφεντικό, οπότε τις ακονίσαμε, τις κάναμε πιο στρογγυλές και όλο τελικά έγινε κάπως γελοίο». 

Όταν ρωτήθηκε γιατί στο κοστούμι της Batgirl δεν υπάρχουν θηλές όπως στους Batman και Robin, απάντησε πως και στην περίπτωση της Αλίσια Σίλβερστοουν ήθελαν θηλές. «Είπαν πως αφού έχουν οι άνδρες θηλές, πρέπει να έχουν και τα κορίτσια».

«Όταν όμως τις έφτιαξα, όλοι συνειδητοποίησαν πως "ίσως όχι". Ήταν λίγο άσεμνο, και έτσι τις βγάλαμε» κατέληξε.

Με πληροφορίες του NME
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ