Ο εμίρης του Ντουμπάι προσπαθεί να πείσει το Κατάρ να συμμορφωθεί με ένα ποίημα

Ο εμίρης του Ντουμπάι προσπαθεί να πείσει το Κατάρ να συμμορφωθεί με ένα ποίημα Facebook Twitter
EPA/ALI HAIDER
0

Ο εμίρης του Ντουμπάι επέλεξε την ποίηση για να ζητήσει από το Κατάρ να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των γειτονικών του αραβικών χωρών του Κόλπου, οι οποίες απειλούν να το απομονώσουν περαιτέρω αν δεν αλλάξει πολιτική.


O σεΐχης και ποιητής, Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μάκτουμ, ανάρτησε στο διαδίκτυο μια ωδή αφιερωμένη στο Κατάρ με τίτλο «Η ξεκάθαρη οδός».


Σε αυτό το ποίημα, καλεί τη Ντόχα να παραμείνει στο Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), το περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι έξι πετρελαιοπαραγωγές αραβικές χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με τον σεΐχη Μοχάμεντ, συνδέονται μέσω «του αίματος», «της γης» και «της θρησκείας».


«Το Κατάρ στρέφεται προς το εξωτερικό, το εγγύς και αδύναμο», καταγγέλλει ο σεΐχης Μοχάμεντ, αναφερόμενος στις σχέσεις της Ντόχα με το Ιράν, μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας. «Πλέον έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε, να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, μακριά από κάθε μίσος και μνησικακία», πρόσθεσε ο εμίρης του Ντουμπάι, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Το ποίημά του, το οποίο ανάρτησε στο Instagram, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 likes.


Η περιοχή του Κόλπου έχει βυθιστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση, αφότου η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, προτού του επιδώσουν στις 22 Ιουνίου έναν κατάλογο με 13 αιτήματα με τα οποία πρέπει να συμμορφωθεί σε διάστημα 10 ημερών.


Ο πρεσβευτής των εμιράτων στη Ρωσία, ο Όμαρ Γόμπας, προειδοποίησε ότι το Κατάρ κινδυνεύει να του επιβληθούν νέες κυρώσεις, αν δεν συμμορφωθεί στα αιτήματα των γειτόνων του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM