Ο Έλον Μασκ και ο αδελφός του στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- Έρευνα για πώληση μετοχών

Elon Musk and brother under SEC investigation over share sales Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κάνει έρευνα για τον Έλον Μασκ και τον αδελφό του, αλλά ο δισεκατομμυριούχος αρνείται ότι του διαβίβασε πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν την τιμή της μετοχής της Tesla. 

Η SEC κάνει έρευνα για την πώληση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Κίμπαλ Μασκ τον περασμένο Νοέμβριο, μία ημέρα προτού ο αδελφός του θέσει στο Twitter το ερώτημα για το αν θα έπρεπε να πουλήσει δικές του μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 5% την πρώτη ημέρα μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση. 

«Ο Κίμπαλ δεν είχε ιδέα ότι θα κάνω poll στο Twitter», απάντησε ο Έλον Μασκ στους Financial Times. Επίσης, υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της Tesla γνώριζαν ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση στα social media.  

Η αντισυμβατική κίνηση δημιούργησε ερωτήματα για το αν ο Μασκ ενημέρωσε τους δικηγόρους της εταιρείας, όπως όφειλε να κάνει με βάση διακανονισμό που είχε κάνει παλιότερα με τη SEC. Οι πληροφορίες για την έρευνα έρχονται λίγες ημέρες αφότου οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου κατηγόρησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι επιδίδεται σε εκστρατεία παρενόχλησής του. 

«Είναι απολύτως παράλογη η ιδέα ότι θα ενδιαφερόμουν για το αν ο αδελφός μου μπορεί να πουλούσε μετοχές για λίγα λιγότερα εκατομμύρια δολάρια, όταν το poll μου στο Twitter είχε ως συνέπεια οι δικές μου μετοχές να πουληθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια λιγότερα», δήλωσε ο Έλον Μασκ. 

Ο Κίμπαλ Μασκ πούλησε 88.500 μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 108 εκατομμυρίων δολαρίων μία ημέρα πριν τη δημοσίευση του poll στο Twitter. 

Με πληροφορίες από FT
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM