Ο Έλον Μασκ απειλεί με νέα επιστολή του να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ απειλεί να τερματίσει τη συμφωνία με το Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με νέα επιστολή μέσω του δικηγόρου του, ο Έλον Μασκ απειλεί να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter.

Στην επιστολή που εστάλη σήμερα στην εταιρεία προειδοποιεί ότι το Twitter «αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει τα δικαιώματα πληροφόρησης του» αναφορικά με τους λογαριασμούς spam.

Η επιστολή που στάλθηκε από την δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meager & Flom, καταγράφει τα όσα έχουν ειπωθεί σε μια περίοδο δύο εβδομάδων, μεταξύ του Μασκ και της εταιρείας και αφορούν στον αριθμό των ενεργών χρηστών του Twitter, που είναι πραγματικοί άνθρωποι, σε σχέση με τα bots ή τους λογαριασμούς spam. 

Ο μεγιστάνας, ο οποίος αρνήθηκε σχετική επιμέλεια από νωρίς στη διαδικασία, έκτοτε ζήτησε περαιτέρω στοιχεία από Twitter και ανάρτησε στην πλατφόρμα ότι η συμφωνία ήταν «σε αναμονή».

Στο παρασκήνιο όμως συνεχίζονταν διάφορες διαδικασίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την νέα επιστολή, η εταιρεία έστειλε πληροφορίες στον Μασκ την 1η Ιουνίου αλλά εκείνος απάντησε ότι θέλει να διεξάγει τη δική του έρευνα.

«Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μασκ θεωρεί ότι το Twitter διαφανώς αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις, που ορίζουν οι όροι της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω καχυποψία ότι η εταιρεία παρακρατά τα δεδομένα που ζητήθηκαν λόγω ανησυχίας, για το τι θα μπορούσε να αποκαλύψει μία ανάλυση του ίδιου του κ.Μασκ.» αναφέρει η σημερινή επιστολή.

Η επιστολή του Μασκ στους επικεφαλής του Twitter καταλήγει σε μια δυσοίωνη νότα, απειλώντας ουσιαστικά να τερματίσει τη συμφωνία εάν δεν του δοθούν τα δεδομένα, που ζητά.

«Πρόκειται για σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η απειλή αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ή εάν ο Μασκ θέλει απλώς να διαπραγματευτεί μια καλύτερη τιμή για την εταιρεία. 

Σημειώνεται δε, ότι από το άνοιγμα της αγοράς σήμερα, η μετοχή του Twitter διαπραγματευόταν λίγο πάνω από 40 δολάρια ανά μετοχή, πολύ κάτω από τα 54,20 δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει ο Μασκ. 

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM