Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία

Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Για όσους αναρωτιούνται που να βρίσκεται ο αποκαταστημένος πλέον και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Εφραίμ, η απάντηση έρχεται από την ομόδοξη Ρωσία. Ο ηγούμενος περιοδεύει εδώ και πολλές ημέρες με την Τιμία Ζώνη της Παναγίας- η οποία φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου- στις ρωσικές πόλεις. Μετά την Αγία Πετρούπολη όπου προσκύνησαν την Τιμία Ζώνη περισσότεροι από 80 χιλιάδες πιστοί, το Εκατερίνεμπουργκ και άλλα αστικά κέντρα, το ιερό κειμήλιο έφτασε και στη Μόσχα, όπου τον Εφραίμ υποδέχτηκε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχασε την ευκαιρία να φιλήσει τη Ζώνη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στη χώρα, στις οποίες ο Πούτιν και το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία ελπίζουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

 

Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία Facebook Twitter

Έξω από τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, οι πιστοί σχηματίζουν τεράστιες ουρές περιμένοντας ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν το κειμήλιο. Τις τελευταίες εβδομάδες που βρίσκεται στη Ρωσία η Τιμία Ζώνη, συνοδευόμενη από τον Εφραίμ και άλλους μοναχούς του Βατοπεδίου, έχουν περάσει για προσκύνημα περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ρώσοι.

Την περιοδεία της Τιμίας Ζώνης οργάνωσε στη Ρωσία ίδρυμα  στο οποίο πρόεδρος είναι ο επικεφαλής των ρωσικών κρατικών σιδηροδρόμων και στενός συνεργάτης του Πούτιν, Yakunin,  ο οποίος δήλωσε ότι η άφιξη του κειμηλίου λίγο πριν τις εκλογές ήταν απλώς μια σύμπτωση.

Η άφιξη της Ζώνης πάντως, εκτός από τις εκλογές συμπίπτει και με την προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τη γεννητικότητα αφού η Ζώνη συνδέεται με τη γονιμότητα και την υγεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM