Ο Dwyane Wade απαντά στις κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκε την τρανς κόρη του για οικονομικό όφελος

Ο Dwyane Wade απαντά στις κατηγορείς της πρώην συζύγου του ότι εκμεταλλεύτηκε την τρανσέξουαλ κόρη τους για οικονομικό όφελος Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η πρώην σύζυγος του Dwyane Wade κατηγόρησε τον πρώην σταρ του NBA ότι εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση της ταυτότητας φύλου της τρανς κόρης τους Zaya για δικό του οικονομικό όφελος.

Η Siohvaughn Funches-Wade αντιτάχθηκε στην αίτηση που κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της για να αλλάξει νoμικά το όνομα της 15χρονης κόρης τους λόγω «πολλαπλών παραγόντων» που περιγράφονται στα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Page Six.

Ο Dwyane Wade απάντησε χθες με ανάρτηση στο Instagram.

«Πρόκειται για σοβαρούς και επιβλαβείς ισχυρισμούς που έχουν βλάψει τα παιδιά μας. Αν και κανένας από εμάς δεν εκπλήσσεται από την προσπάθεια της Siohvaughn να πολεμήσει την ταυτότητα της Zaya και την αταλάντευτη προσπάθειά της να σύρει το όνομά μου στη λάσπη, είμαι πολύ απογοητευμένος που βρίσκει συνεχώς τρόπους να επικεντρώνεται στον εαυτό της και τις ανάγκες της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα παιδιά της» έγραψε μεταξύ άλλων.

Η 41χρονη συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο πρώην σύζυγός της «είναι σε θέση να επωφεληθεί από τη φυλομετάβαση και τη νομική αλλαγή του ονόματος του ανήλικου παιδιού τους (για οικονομικό όφελος) με διάφορες εταιρείες μέσω επαφών και ευκαιριών μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των συμφωνιών με την Disney».

«Ανησυχώ ότι ο Wade μπορεί να πιέζει το παιδί μας να προχωρήσει με την αλλαγή ονόματος και τη φυλομετάβαση, προκειμένου να αξιοποιήσει τις οικονομικές ευκαιρίες που έχει λάβει από εταιρείες».

Η Funches-Wade ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Wade τον Απρίλιο του 2022 στην Ατλάντα, ο πρώην παίκτης του NBA της είπε ότι «είχαν ήδη βγάλει πολλά χρήματα» από την υπόθεση της αλλαγής ονόματος και τη φυλομετάβαση της 15χρονης Zaya.

Ο Dwyane Wade απαντά στις κατηγορείς της πρώην συζύγου του ότι εκμεταλλεύτηκε την τρανσέξουαλ κόρη τους για οικονομικό όφελος Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram

«Μου είπε ότι σκόπευε να κάνει το παιδί μας πολύ διάσημο λόγω του ζητήματος του ονόματος και του φύλου και επίσης με ενημέρωσε ότι θα υπήρχαν οικονομικές συμβάσεις που συνδέονται με αυτό», όπως ισχυρίζεται.

Στη συνέχεια, η Funches-Wade χρησιμοποιεί το βαπτιστικό όνομα της τρανς κόρης της στην κατάθεση, υποστηρίζοντας πως «Ο Zion, που ήταν παρών εκείνη τη στιγμή, απάντησε ότι ενδιαφέρονται διάφορες εταιρείες και ότι η Disney ήταν μια από αυτές».

Η πρώην σύζυγος του Wade ισχυρίζεται επίσης ότι επειδή η υπόθεση της φυλομετάβαση της 15χρονης έχει πάρει δημοσιότητα «πιθανώς θα υπάρξει πίεση από τα μέσα ενημέρωσης στο ανήλικο παιδί».

Καλεί την κόρη της να πάρει αυτή την απόφαση για τον εαυτό της όταν θα είναι «στην ηλικία της ενηλικίωσης» σε δυόμισι, δηλαδή, χρόνια.

Στην αρχική του αίτηση που κατατέθηκε τον Αύγουστο, ο Wade υποστήριξε ότι είχε «πλήρη εξουσία» ώστε να ζητήσει τη νόμιμη αλλαγή του ονόματος της 15χρονης χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας της.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι ειδοποίησε την πρώην σύζυγό του από ευγένεια, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος.

Ο Wade μίλησε για πρώτη φορά για την ιστορία της Zaya στο «The Ellen DeGeneres Show» τον Φεβρουάριο του 2020, δηλώνοντας ότι το 12χρονο τότε παιδί είπε στους γονείς του ότι ήταν έτοιμο «να ζήσει την αλήθεια του» και τους ζήτησε να αναφέρονται σε αυτήν χρησιμοποιώντας γυναικείες αντωνυμίες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έφηβη φαίνεται να έχει ενστερνιστεί πλήρως την ταυτότητά της ως τρανς γυναίκα, συμπεριλαμβάνοντας τις αντωνυμίες «αυτή» στο βιογραφικό της.

Ο Wade είπε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι η Zaya γνώριζε την πραγματική της ταυτότητα φύλου «από 3 ετών».

Ο Wade και η Funches-Wade, που ήταν παντρεμένοι από το 2002 έως το 2010, έχουν δύο παιδιά: τη Zaya και έναν 20χρονο γιο, τον Zaire Wade.

Ο Dwyane Wade παντρεύτηκε στη συνέχεια την ηθοποιό Gabrielle Union το 2014. Τα τελευταία χρόνια, το ζευγάρι έχει μιλήσει ανοιχτά για την υποστήριξή του στην ταυτότητα φύλου της Zaya.

«Είμαστε περήφανοι γονείς ενός παιδιού της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και είμαστε περήφανοι σύμμαχοί της επίσης», είπε ο Wade κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο «The Ellen DeGeneres Show» το 2020.

«Απλώς προσπαθούμε να μάθουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, για να βεβαιωθούμε ότι δίνουμε στο παιδί μας την καλύτερη δυνατή ευκαιρία ώστε να είναι ο εαυτός του».

Η ακρόαση για την επίλυση της υπόθεσης της αλλαγής του επίσημου ονόματος και φύλου της Zaya έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες του PageSix/Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM