Ο δράστης του Ορλάντο σκότωνε και αναζητούσε στο Facebook ενημερώσεις για τους φόνους

Ο δράστης του Ορλάντο σκότωνε και αναζητούσε στο Facebook ενημερώσεις για τους φόνους Facebook Twitter
0

Ενημερώσεις σχετικά με τις δολοφονίες που διέπραττε έψαχνε στο Facebook  ο δολοφόνος του Ορλάντο Omar Mateen.

Ο γερουσιαστής Ron Johnson, πρόεδρος της επιτροπής των ΗΠΑ για την Εσωτερική Ασφάλεια δήλωσε ότι  υπάρχουν ενδείξεις πως ο Matteen αναζητούσε τις λέξεις "Pulse Ορλάντο" και "Shooting" στο Facebook, ενώ πυροβολούσε τους ανθρώπους στο κατάμεστο γκέι κλαμπ. 

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή φαίνεται πως ήταν μια προσπάθεια να βλέπει σε απευθείας μετάδοση τις αντιδράσεις για τη σφαγή που διέπραττε. Παράλληλα με τους φόνους, δημοσίευσε και απειλές στο Facebook.

Ο Johnson, ζήτησε τη βοήθεια του Mark Zuckerberg για να αποκαλυφθούν οποιαδήποτε από τις διαδικτυακές συνδέσεις του Mateen με την  τρομοκρατία.

Εν τω μεταξύ, σε απόκοσμα πλέον πλάνα από ένα  ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Big Fix" σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα της BP , ο  Omar Mateen εμφανίζεται να κάνει δηλώσεις ως φρουρός της  G4S φρουρός ασφαλείας σε ένα χώρο καθαρισμού το 2010.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM