O διευθυντής της Hurriyet τιμήθηκε με το Βραβείο της Ελευθερίας του Τύπου της DW

O διευθυντής της Hurriyet τιμήθηκε με το Βραβείο της Ελευθερίας του Τύπου της DW Facebook Twitter
0

Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Σεντάτ Εργκίν τιμήθηκε σήμερα με το Βραβείο της Ελευθερίας του Τύπου της γερμανικής ραδιοφωνίας Deutsche Welle, σε μία συγκυρία συστηματικών επιθέσεων της τουρκικής ηγεσίας κατά των δημοσιογράφων και έντασης στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις εξαιτίας της αναγνώρισης από τη γερμανική βουλή της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Το Βραβείο απονεμήθηκε στον Σεντάτ Εργκίν, ο οποίος διώκεται για «εξύβριση» του προέδρου Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετής στο Διεθνές Φόρουμ των Μέσων Ενημέρωσης που οργανώθηκε από τη DW στη Βόνη.


«Η Hurriyet είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, μία δάδα ελευθερίας, ένα από τα τελευταία προπύργια της ελευθερίας της γνώμης στην Τουρκία», δήλωσε ο Κάι Ντίκμαν, διευθυντής της Bild.


Οι επιθέσεις της τουρκικής ηγεσίας κατά των δημοσιογράφων έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της εκστρατείας του Ερντογάν κατά των κούρδων ανταρτών του PKK.


Τα γραφεία της Hurriyet στην Κωνσταντινούπολη δέχθηκαν δύο φορές την επίθεση φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών, που την κατηγορούν για παραποίηση των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.


Από την έλευσή του στην εξουσία, το 2003, ο ισλαμο-συντηρητικός πρόεδρος έχει επιτεθεί επανειλημμένα στον όμιλο Τύπου Ντογάν, ιδιοκτήτη της Hurriyet και του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM