ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχασε την επικοινωνία με τα πυρηνικά συστήματα δεδομένων στο Τσερνόμπιλ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχασε την επαφή με τα πυρηνικά συστήματα δεδομένων στο Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είπε ότι έχει χάσει την επαφή με τα πυρηνικά συστήματα δεδομένων του Τσερνόμπιλ καθώς το εργοστάσιο δεν διαβιβάζει πλέον πληροφορίες στον αρμόδιο φορέα του ΟΗΕ.

Σε δήλωσή του χθες, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, ανέφερε ότι «η απομακρυσμένη μετάδοση δεδομένων από συστήματα παρακολούθησης προστασίας, που ήταν εγκατεστημένα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ είχε χαθεί» και ότι η υπηρεσία αυτή τη στιγμή «εξετάζει την κατάσταση των συστημάτων παρακολούθησης σε άλλες τοποθεσίες στην Ουκρανία».

Ο Γκρόσι εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για την ευημερία 210 τεχνικών και φρουρών στο εργοστάσιο από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο πριν από δύο εβδομάδες.

Ο οργανισμός μπορούσε να έχει επαφή με το πυρηνικό το εργοστάσιο μόνο μέσω email κάτι που είναι «κρίσιμο για την πυρηνική ασφάλεια».

«Ανησυχώ βαθιά για τη δύσκολη και αγχωτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και τους πιθανούς κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την πυρηνική ασφάλεια. Καλώ τις δυνάμεις που ελέγχουν την τοποθεσία να διευκολύνουν επειγόντως την ασφάλεια του προσωπικού εκεί», είπε ο Γκρόσι.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ