Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter
0

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει τα έπιπλα του γραφείου του για να καταβάλει το πρόστιμο που επέβαλε δικαστήριο στο υπουργείο του για την άρνηση χορήγησης τουριστικής θεώρησης διαβατηρίου σε μια οικογένεια Σύρων από το Χαλέπι, παρά να συμμορφωθεί με την απόφαση.

 

Τα σχόλια του Τέο Φράνκεν στο facebook, όπου ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα μια φωτογραφία του να προσποιείται ότι εργάζεται σε μια άδεια σοφίτα μετά την παράδοση της απόφασης από τους δικαστικούς επιμελητές εξαγρίωσε τους δικηγόρους της οικογένειας των Σύρων, τα τέσσερα μέλη της οποίας επιθυμούν να αποδράσουν από το Χαλέπι.

 

 

«Θέτει τον εαυτό του υπεράνω του νόμου», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα DH ο δικηγόρος Τόμας Μιτεβόι, καθώς το στέλεχος του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA αστειεύτηκε λέγοντας πως θα αφήσει τους δικαστικούς επιμελητές να αδειάσουν το γραφείο του παρά να πληρώσει το ημερήσιο πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, που το δικαστήριο επέβαλε στο υπουργείο Μετανάστευσης μέχρι να εκδώσει τις τέσσερις βίζες.

 

Δεχόμενος προσφορά για στέγαση στο Βέλγιο από μια οικογένεια Βέλγων που γνώριζε, ο Σύρος πατέρας έφτασε στο Λίβανο από το Χαλέπι και κατέθεσε αίτηση στο προξενείο του Βελγίου εκεί για έκδοση θεωρήσεων βραχείας διαμονής για τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε, η οικογένεια που τον είχε προσκαλέσει προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η οικογένεια των Σύρων δεν θέλει να πληρώσει παράνομους διακινητές και να διακινδυνέψει, αλλά επιθυμεί να ταξιδέψει με την νόμιμη οδό.

 

Ο Φράνκεν όμως δήλωσε πως επιτρέποντας σε μια οικογένεια Σύρων να εισέλθει στην χώρα μέσα από τη διαδικασία αίτησης για τουριστική θεώρηση θα προκαλούσε ένα κύμα παρόμοιων αιτήσεων και πρόσθεσε πως θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

 

«Κατορθώσαμε να διαχειριστούμε καλά την μεταναστευτική κρίση και τα πράγματα βρίσκονται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα μας διαμέσου των πρεσβειών και των προξενείων μας», τόνισε ο Φράνκεν στους δημοσιογράφους.

 

Το Βέλγιο, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, δέχτηκε περίπου 7.500 αιτούντες άσυλο τον περασμένο χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM