Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter
0

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει τα έπιπλα του γραφείου του για να καταβάλει το πρόστιμο που επέβαλε δικαστήριο στο υπουργείο του για την άρνηση χορήγησης τουριστικής θεώρησης διαβατηρίου σε μια οικογένεια Σύρων από το Χαλέπι, παρά να συμμορφωθεί με την απόφαση.

 

Τα σχόλια του Τέο Φράνκεν στο facebook, όπου ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα μια φωτογραφία του να προσποιείται ότι εργάζεται σε μια άδεια σοφίτα μετά την παράδοση της απόφασης από τους δικαστικούς επιμελητές εξαγρίωσε τους δικηγόρους της οικογένειας των Σύρων, τα τέσσερα μέλη της οποίας επιθυμούν να αποδράσουν από το Χαλέπι.

 

 

«Θέτει τον εαυτό του υπεράνω του νόμου», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα DH ο δικηγόρος Τόμας Μιτεβόι, καθώς το στέλεχος του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA αστειεύτηκε λέγοντας πως θα αφήσει τους δικαστικούς επιμελητές να αδειάσουν το γραφείο του παρά να πληρώσει το ημερήσιο πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, που το δικαστήριο επέβαλε στο υπουργείο Μετανάστευσης μέχρι να εκδώσει τις τέσσερις βίζες.

 

Δεχόμενος προσφορά για στέγαση στο Βέλγιο από μια οικογένεια Βέλγων που γνώριζε, ο Σύρος πατέρας έφτασε στο Λίβανο από το Χαλέπι και κατέθεσε αίτηση στο προξενείο του Βελγίου εκεί για έκδοση θεωρήσεων βραχείας διαμονής για τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε, η οικογένεια που τον είχε προσκαλέσει προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η οικογένεια των Σύρων δεν θέλει να πληρώσει παράνομους διακινητές και να διακινδυνέψει, αλλά επιθυμεί να ταξιδέψει με την νόμιμη οδό.

 

Ο Φράνκεν όμως δήλωσε πως επιτρέποντας σε μια οικογένεια Σύρων να εισέλθει στην χώρα μέσα από τη διαδικασία αίτησης για τουριστική θεώρηση θα προκαλούσε ένα κύμα παρόμοιων αιτήσεων και πρόσθεσε πως θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

 

«Κατορθώσαμε να διαχειριστούμε καλά την μεταναστευτική κρίση και τα πράγματα βρίσκονται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα μας διαμέσου των πρεσβειών και των προξενείων μας», τόνισε ο Φράνκεν στους δημοσιογράφους.

 

Το Βέλγιο, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, δέχτηκε περίπου 7.500 αιτούντες άσυλο τον περασμένο χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM