Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter
0

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει τα έπιπλα του γραφείου του για να καταβάλει το πρόστιμο που επέβαλε δικαστήριο στο υπουργείο του για την άρνηση χορήγησης τουριστικής θεώρησης διαβατηρίου σε μια οικογένεια Σύρων από το Χαλέπι, παρά να συμμορφωθεί με την απόφαση.

 

Τα σχόλια του Τέο Φράνκεν στο facebook, όπου ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα μια φωτογραφία του να προσποιείται ότι εργάζεται σε μια άδεια σοφίτα μετά την παράδοση της απόφασης από τους δικαστικούς επιμελητές εξαγρίωσε τους δικηγόρους της οικογένειας των Σύρων, τα τέσσερα μέλη της οποίας επιθυμούν να αποδράσουν από το Χαλέπι.

 

 

«Θέτει τον εαυτό του υπεράνω του νόμου», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα DH ο δικηγόρος Τόμας Μιτεβόι, καθώς το στέλεχος του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA αστειεύτηκε λέγοντας πως θα αφήσει τους δικαστικούς επιμελητές να αδειάσουν το γραφείο του παρά να πληρώσει το ημερήσιο πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, που το δικαστήριο επέβαλε στο υπουργείο Μετανάστευσης μέχρι να εκδώσει τις τέσσερις βίζες.

 

Δεχόμενος προσφορά για στέγαση στο Βέλγιο από μια οικογένεια Βέλγων που γνώριζε, ο Σύρος πατέρας έφτασε στο Λίβανο από το Χαλέπι και κατέθεσε αίτηση στο προξενείο του Βελγίου εκεί για έκδοση θεωρήσεων βραχείας διαμονής για τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε, η οικογένεια που τον είχε προσκαλέσει προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η οικογένεια των Σύρων δεν θέλει να πληρώσει παράνομους διακινητές και να διακινδυνέψει, αλλά επιθυμεί να ταξιδέψει με την νόμιμη οδό.

 

Ο Φράνκεν όμως δήλωσε πως επιτρέποντας σε μια οικογένεια Σύρων να εισέλθει στην χώρα μέσα από τη διαδικασία αίτησης για τουριστική θεώρηση θα προκαλούσε ένα κύμα παρόμοιων αιτήσεων και πρόσθεσε πως θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

 

«Κατορθώσαμε να διαχειριστούμε καλά την μεταναστευτική κρίση και τα πράγματα βρίσκονται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα μας διαμέσου των πρεσβειών και των προξενείων μας», τόνισε ο Φράνκεν στους δημοσιογράφους.

 

Το Βέλγιο, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, δέχτηκε περίπου 7.500 αιτούντες άσυλο τον περασμένο χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM