Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter
0

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης δεν πληρώνει πρόστιμο για άρνηση χορήγησης βίζας σε Σύρους Facebook Twitter

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει τα έπιπλα του γραφείου του για να καταβάλει το πρόστιμο που επέβαλε δικαστήριο στο υπουργείο του για την άρνηση χορήγησης τουριστικής θεώρησης διαβατηρίου σε μια οικογένεια Σύρων από το Χαλέπι, παρά να συμμορφωθεί με την απόφαση.

 

Τα σχόλια του Τέο Φράνκεν στο facebook, όπου ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα μια φωτογραφία του να προσποιείται ότι εργάζεται σε μια άδεια σοφίτα μετά την παράδοση της απόφασης από τους δικαστικούς επιμελητές εξαγρίωσε τους δικηγόρους της οικογένειας των Σύρων, τα τέσσερα μέλη της οποίας επιθυμούν να αποδράσουν από το Χαλέπι.

 

 

«Θέτει τον εαυτό του υπεράνω του νόμου», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα DH ο δικηγόρος Τόμας Μιτεβόι, καθώς το στέλεχος του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA αστειεύτηκε λέγοντας πως θα αφήσει τους δικαστικούς επιμελητές να αδειάσουν το γραφείο του παρά να πληρώσει το ημερήσιο πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, που το δικαστήριο επέβαλε στο υπουργείο Μετανάστευσης μέχρι να εκδώσει τις τέσσερις βίζες.

 

Δεχόμενος προσφορά για στέγαση στο Βέλγιο από μια οικογένεια Βέλγων που γνώριζε, ο Σύρος πατέρας έφτασε στο Λίβανο από το Χαλέπι και κατέθεσε αίτηση στο προξενείο του Βελγίου εκεί για έκδοση θεωρήσεων βραχείας διαμονής για τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε, η οικογένεια που τον είχε προσκαλέσει προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η οικογένεια των Σύρων δεν θέλει να πληρώσει παράνομους διακινητές και να διακινδυνέψει, αλλά επιθυμεί να ταξιδέψει με την νόμιμη οδό.

 

Ο Φράνκεν όμως δήλωσε πως επιτρέποντας σε μια οικογένεια Σύρων να εισέλθει στην χώρα μέσα από τη διαδικασία αίτησης για τουριστική θεώρηση θα προκαλούσε ένα κύμα παρόμοιων αιτήσεων και πρόσθεσε πως θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

 

«Κατορθώσαμε να διαχειριστούμε καλά την μεταναστευτική κρίση και τα πράγματα βρίσκονται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα μας διαμέσου των πρεσβειών και των προξενείων μας», τόνισε ο Φράνκεν στους δημοσιογράφους.

 

Το Βέλγιο, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, δέχτηκε περίπου 7.500 αιτούντες άσυλο τον περασμένο χρόνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM