Ο Αλτμάιερ επικρίνει το «όχι» της ΕΕ σε Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο Αλτμάιερ επικρίνει το «όχι» της ΕΕ σε Αλβανία και Β. Μακεδονία Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Λίγο πριν από το ταξίδι του στα Βαλκάνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, επέκρινε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Είμαι απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνδέσουμε τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ και να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προσπάθειές τους για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα. Οι ενταξιακές συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα», τόνισε ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίες επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, 21 και 22 Οκτωβρίου, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια