Νυχτερινές επιδρομές αλεπούδων σε αυτοκίνητα στο νότιο Λονδίνο

Αλεπούδες Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Επιθέσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλούν αλεπούδες τους τελευταίους μήνες στο δυτικό Σάσεξ, νότια του Λονδίνου, προκαλώντας ζημιές στα οχήματα.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι στην πόλη Χόρσαμ οι αλεπούδες, οι οποίες κάνουν επιδρομή κατά τις νυχτερινές ώρες, προκαλούν ζημιές  στα αυτοκίνητά τους, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, μασούν τις σωληνώσεις των φρένων και τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε χιλιάδες λίρες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι επιδρομή που έκαναν οι αλεπούδες σε 30 σταθμευμένα οχήματα σε ένα μόνο δρόμο.

Μια κάτοικος της πόλης χαρακτήρισε το φαινόμενο «απαίσιο», σημειώνοντας πως το πρόβλημα υφίσταται τους τελευταίους επτά μήνες. «Οι αλεπούδες τρελαίνονται, και είναι φρικτό. Έχουμε μετρήσει 36 αλεπούδες μαζεμένες σε έναν γειτονικό κήπο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους Times.

Οι κάτοικοι επιστρατεύουν διάφορες λύσεις προκειμένου να προστατεύσουν τα οχήματά τους, με πολλούς να τα καλύπτουν με μουσαμάδες. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, καθώς, οι αλεπούδες καταφέρνουν να τους σκίσουν με τα δόντια τους.

Αλεπούδες Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PETER TARRY FOR THE TIMES

Σχολιάζοντας το φαινόμενο αυτό, αξιωματούχος της άγριας ζωής, σημείωσε πως οι αλεπούδες προσελκύονται από τη μυρωδιά του υγρού των φρένων.

Δυστυχώς, λόγω της κατάποσης των υγρών, τα ζώα σε αρκετές περιπτώσεις παθαίνουν δηλητηρίαση από τα χημικά και τα εκκρίνουν. Οι κάτοικοι εμφανίζονται ανήσυχοι για τη δημόσια υγεία, καθώς οι δρόμοι έχουν γεμίσει με περιττώματα.

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ