Νύχτα επεισοδίων στα Σκόπια - Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας έξω από το Κοινοβούλιο

Νύχτα επεισοδίων στα Σκόπια - Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας έξω από το Κοινοβούλιο Facebook Twitter
3

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή το βραδύ έξω από το κοινοβούλιο των Σκοπίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κρότου-λάμψης για να διασπάσει την ομάδα των διαδηλωτών. Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας του πλήθους, μερικές διασκορπισμένες ομάδες συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε αρκετούς δρόμους στο κεντρικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Νύχτα επεισοδίων στα Σκόπια - Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας έξω από το Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Νύχτα επεισοδίων στα Σκόπια - Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας έξω από το Κοινοβούλιο Facebook Twitter

Η αστυνομία είπε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα, πέτρες και μπουκάλια στις δυνάμεις της και έκανε λόγο τραυματίες αστυνομικούς.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε μέσω social media για να αντιταχθεί στη συμφωνία ονόματος που υπογράφηκε ενώ οι διαδηλωτές λένε ότι έπληξε την ταυτότητά τους και υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ίβανοφ.

 
Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM