Ντουμπάι: Νέα «πολυτέλεια» στα κοκτέιλ μπαρ- Τα ποτά έχουν πάγο από παγετώνες

Ντουμπάι: Νέα «πολυτέλεια» στα κοκτέιλ μπαρ- Τα ποτά έχουν πάγο από παγετώνες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μια νεοσύστατη εταιρεία από την Γροιλανδία με την ονομασία Arctic Ice συλλέγει πάγο από τους αποκολλημένους παγετώνες της χώρας, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει κακό στο περιβάλλον. 

Η εταιρεία πουλάει τον «αγνότερο πάγο στον κόσμο» σε εκλεκτά cocktail bar στο Ντουμπάι για τα ποτά που σερβίρουν, την ώρα που οι παγετώνες στη Γροιλανδία λιώνουν με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

«Ο αγνός πάγος μας από παγόβουνο έχει ελάχιστη έως καθόλου γεύση, εξασφαλίζοντας ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση των ποτών καθώς λιώνει, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό πάγο που παρασκευάζεται από νερό βρύσης ή μεταλλικό νερό», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Arctic Ice. «Επιπλέον, η δομή του τον κάνει να διαρκεί περισσότερο στα ποτά, προσφέροντας μια κορυφαία εμπειρία σε μπαρ και εστιατόρια».

Ο πάγος συλλέγεται από παγόβουνα που «έχουν ήδη αποκολληθεί με φυσικό τρόπο από τον παγετώνα, αλλά και από το φιόρδ του Νουκ», υποστηρίζει η εταιρεία, καθιστώντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον «πολύ ασήμαντες».

Στη συνέχεια, αποστέλλεται - όντας κατεψυγμένος - με φορτηγά πλοία στον συνεργάτη διανομής της Arctic Ice, Natural Ice, στο Ντουμπάι. Το κόστος προκειμένου ένα μπαρ υψηλών προδιαγραφών να αποκτήσει ένα κομμάτι παγετώνα από την Arctic Ice δεν διασαφηνίζεται, όπως επίσης και το τι πληρώνει ο πελάτης που θα προτιμήσει να πιει το ποτό του με «πάγο Γροιλανδίας». 

Η Arctic Ice, η οποία ιδρύθηκε το 2022, μόλις πρόσφατα απέστειλε την πρώτη παρτίδα πάγου 20 τόνων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε η εφημερίδα Guardian. Η επιχείρηση ξεκίνησε εν μέρει λόγω της επιθυμίας του συνιδρυτή Malik V Rasmussen να αυξήσει την οικονομική ανεξαρτησία της Γροιλανδίας από τη γειτονική Δανία, ανέφερε το δημοσίευμα.

«Στη Γροιλανδία, βγάζουμε όλα τα χρήματά μας από τα ψάρια και τον τουρισμό», δήλωσε ο Rasmussen στον Guardian.«Εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να βρω και κάτι ακόμη». 

Αν και ο Rasmussen επιμένει ότι η εταιρεία έχει κατά νου την περιβαλλοντική βιωσιμότητα κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της, οι επικριτές δεν είναι σίγουροι ότι αυτό είναι εφικτό, δεδομένων των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στους εμβληματικούς παγετώνες της Γροιλανδίας.

Ερευνητές έχουν επισημάνει ότι οι παγετώνες της Γροιλανδίας λιώνουν 7 φορές πιο γρήγορα από ό,τι τη δεκαετία του '90 και έχουν «περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή», καταδικάζοντας το τεράστιο στρώμα πάγου να εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από Business Insider, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM