Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά την ψήφο των ευαγγελικών Χριστιανών - «Πάτε εκκλησία αλλά δεν ψηφίζετε»

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά την ψήφο των ευαγγελικών Χριστιανών - «Πάτε εκκλησία αλλά δεν ψηφίζετε» Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας / EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται τώρα προς τους ευαγγελικούς χριστιανούς εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ζητώντας ανοιχτά την ψήφο τους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, προέτρεψε τους ευαγγελικούς χριστιανούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες του Νοεμβρίου και να τον ψηφίσουν. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον εαυτό του σαν ένα σταυροφόρο που υπερασπίζεται τη θρησκευτική ελευθερία.

«Ευαγγελικοί και χριστιανοί δεν ψηφίζουν όσο θα έπρεπε. Πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή, αλλά δεν ψηφίζουν. Πρέπει να φροντίσουμε να ψηφίσουν αυτήν τη φορά», ανέφερε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο συνέδριο της ΜΚΟ Faith and Freedom Coalition. «Σε τέσσερα χρόνια, δεν είστε υποχρεωμένοι να ψηφίσετε, εντάξει; Σε τέσσερα χρόνια, μην ψηφίσετε. Δεν με νοιάζει», συμπλήρωσε χιουμοριστικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους ευαγγελικούς υποστηρικτές του, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εκλογική νίκη του το 2016, ότι θα υπερασπιστεί τα πιστεύω τους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα που έχουν απήχηση σε αυτό το κοινό, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή και το μεταναστευτικό. Σχετικά με τις αμβλώσεις, χαιρέτισε την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την ακύρωση της ομοσπονδιακής εγγύησης του δικαιώματος στην άμβλωση, που έδωσε εκ νέου στις αρχές κάθε πολιτείας ελευθερία να νομοθετούν σε αυτό το ζήτημα.

«Έχετε όπλο; Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Πηγαίνετε να ψηφίσετε!», ανέφερε στους κατόχους όπλων υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματά τους ήταν «υπό πολιορκία». Για το μεταναστευτικό δεσμεύτηκε πως, εφόσον εκλεγεί, θα ξεκινήσει «τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης» μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι Δημοκρατικοί του Τζο Μπάιντεν, προσπαθούν να «φιμώσουν» τους χριστιανούς. «Δεν θέλουν να ψηφίσετε, για αυτό πρέπει να ψηφίσετε. Αν ψηφίσετε, δεν μπορούμε να χάσουμε», κατέληξε.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM