Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ-Ιστορικές στιγμές μετά από την απόφαση της εισαγγελίας-LIVE

Ντόναλντ Τραμπ: Συνελήφθη με ιστορική απόφαση της εισαγγελίας-LIVE Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πριν από λίγο από το κτίριο της εισαγγελίας του Μανχάταν μετά από την ιστορική απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς για τα κρυφά χρήματα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με ένα σχέδιο που αφορούσε την καταβολή αμοιβών κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016. Η αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο όπου θα πάρει το ιδιωτικό του τζετ για να μεταφερθεί σπίτι του στην Φλόριντα από όπου θα κάνει δηλώσεις. 

Στο 16σέλιδο κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες που συνδέονται με τις πληρωμές χρημάτων σχετικά με την Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον πρώην πρόεδρο.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επισήμως αθώος σε 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων πρώτου βαθμού σε σχέση με ένα σχέδιο που αφορούσε την καταβολή χρημάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, σχεδιάζει να παραχωρήσει σύντομα συνέντευξη Τύπου. 

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ-Ιστορικές στιγμές μετά από την απόφαση της εισαγγελίας-LIVE Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ εντός της αίθουσας του δικαστηρίου


Οι αρχές της Νέας Υόρκης κατά τη σύλληψή του αναμενόταν να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από τον πρώην πρόεδρο. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν ελήφθη η κλασσική φωτογραφία από το πρόσωπό του, ενώ όπως φάνηκε δεν του φόρεσαν χειροπέδες.
Ο πρώην πρόεδρος έχει ήδη απορρίψει κάθε υπόνοια για αδίκημα εκ μέρους του και πιθανότατα θα εντείνει τις επιθέσεις του στους εισαγγελείς κατά την δήλωσή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του για τις κάμερες καθώς αναχωρούσε από το γραφείο του στον 26ο όροφο του Πύργου Τραμπ. 

Νωρίτερα πριν φτάσει στην εισαγγελία προς το τέλος της διαδρομής, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Κατευθυνόμενος προς το Κάτω Μανχάταν, το δικαστήριο. Μοιάζει τόσο ΣΟΥΡΕΑΛ – ΟΥΑΟΥ, θα με συλλάβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ζωντανά: 

Αντιμέτωπος με 34 κακουργήματα ο Ντόναλντ Τραμπ

Νωρίτερα το Reuters έγραψε πως θα αντιμετωπίσει 34 κακουργηματικές κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Επικαλούμενη μία μόνο πηγή που ενημερώθηκε για τις διαδικασίες δικαστικής αγωγής , το Reuters ανέφερε ότι καμία από τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ δεν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM