Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τις εκλογές θα ανακοινωθεί η ποινή του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τις εκλογές θα ανακοινωθεί η ποινή του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Ντόναλντ Τραμπ / EPA
0

Μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, θα ανακοινωθεί η ποινή του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Η ποινή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι συνήγοροί του, είχαν ζητήσει να αναβληθεί για μετά τις αμερικανικές εκλογές. Ο δικαστής της Νέας Υόρκης Χουάν Μέρτσαν,  ανακοίνωσε σήμερα πώς τελικά ενέκρινε το αίτημα και μετέθεσε την ανακοίνωση για τις 26 Νοεμβρίου, εκτός και αν στο μεταξύ η υπόθεση απορριφθεί.

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξαν τον Αύγουστο ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την υπεράσπιση ώστε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Χουάν Μέρτσαν μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την προεδρική ασυλία. Η απόφαση αυτή (με ψήφους 6 έναντι 3) έκρινε ότι οι πρόεδροι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για ενέργειες που έπραξαν με την επίσημη ιδιότητά τους και ότι αποδείξεις βασισμένες στις επίσημες ενέργειές τους δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε ποινικές υποθέσεις που αφορούν τις ιδιωτικές πράξεις τους.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν υποστηρίζουν ότι η υπόθεση χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς αφορά μια ιδιωτική πράξη του Τραμπ και δεν υπάρχει βάσιμος λόγος ανατροπής της καταδίκης του. Νωρίτερα σήμερα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, κάλεσε τους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου στον Πύργο Τραμπ, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα.

Δεν δέχτηκε καμία ερώτηση και μιλούσε συγκεχυμένα επί 40 λεπτά για τις ποινικές δίκες του, τις οποίες αποκάλεσε και πάλι «κυνήγι μαγισσών» που έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την επανεκλογή του. Σύμφωνα με το AFP, Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και τα έβαλε με τους δικηγόρους του, που τον περιστοίχιζαν, δηλώνοντας «απογοητευμένος» από τη δουλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ