Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε πως θα συλληφθεί την Τρίτη και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε πως θα συλληφθεί την Τρίτη και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένει να συλληφθεί την Τρίτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Truth Social ότι την ερχόμενη Τρίτη θα τον συλλάβουν για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελ και μάλιστα έφτασε στο σημείο να καλέσει τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους, ανέφεραν οι New York Times. 

Στην ανάρτηση στις 7:26 π.μ., γραμμένη με κεφαλαία γράμματα κατέληγε: «Ο μεγαλύτερος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συλληφθεί την Τρίτη. Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε πίσω το έθνος μας». 

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος προέβη σε αυτήν την δήλωση καθώς εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εξετάζει κατηγορίες αναφορικά με υπόθεση χρημάτων, που φέρεται να καταβλήθηκαν σε γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν ερωτικές επαφές μαζί του, για την απόκρυψη των πληροφοριών.

Ο Τραμπ δεν παρείχε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ενημερώθηκε άμεσα για επικείμενη σύλληψη και δεν είπε πώς γνώριζε για τα σχέδια αυτά.

Η Ντανιέλ Φίλσον από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα αρνηθούν να επιβεβαιώσουν ή να σχολιάσουν ερωτήσεις που αφορούν τη τοποθέτηση του Τραμπ.

Επιστροφή Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και YouTube ύστερα από διετή αποκλεισμό

Στο μεταξύ ο Τραμπ έκανε χθες Παρασκευή τις πρώτες του δημοσιεύσεις σε Facebook και YouTube, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποίησε για να ενισχύσει την επιρροή του, προτού αποκλειστεί λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι αναρτήσεις του, με τίτλο «Επέστρεψα», στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube συνοδεύονται από ένα βίντεο που ξεκινά με την αναγγελία από το CNN της εκλογής του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 και καταλήγει με το μήνυμα «Τραμπ 2024».

«Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα χθες η πλατφόρμα YouTube της Alphabet Inc επανέφερε το κανάλι του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος η Meta Platforms με τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Ίλον Μασκ, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια ανάρτηση.

Η επιστροφή του Τραμπ στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του επιτρέπει να προσεγγίσει ξανά περίπου 146 εκατομμύρια ακολούθους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ όπου σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-New York Times-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM