Ντόναλντ Τραμπ: «Ανάρμοστο» να οριστεί ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις πριν λάβει το χρίσμα

Ντόναλντ Τραμπ: «Ανάρμοστο» να οριστεί ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις πριν λάβει το χρίσμα Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πως θα ήταν ανάρμοστο να οριστεί ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, χωρίς να έχει λάβει επίσημα το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει λάβει και τυπικά το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, επομένως δεν είναι επισήμως υποψήφια της παράταξης.

«Θα ήταν ανάρμοστο να προγραμματιστεί οτιδήποτε με τη Χάρις, καθώς οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να αλλάξουν γνώμη», σχολίασε η ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αντιδρώντας σε δήλωση της Κάμαλα Χάρις, πως είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρείται πως στην πράξη εξασφάλισε ήδη το χρίσμα και θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο. Σημειώνεται πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε για την Κάμαλ Χάρις σε ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα, στην οποία «φόρεσε» νέο παρατσούκλι, «Κάμαλα η ψεύτρα».

«Θα καταστρέψει τη χώρα μας» αν εκλεγεί στο ανώτατο πολιτικό και πολιτειακό αξίωμα ανέφερε αρχικά, ενώ την κατηγόρησε ότι τάσσεται υπέρ της «εκτέλεσης μωρών» με το πρόγραμμά της για την άμβλωση. «Θέλει αμβλώσεις ως τον όγδοο και τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, ως τη γέννα, ακόμα και μετά τη γέννα, εκτελέσεις μωρών», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα, κατηγορώντας τους «ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος» πως ανάγκασαν τον απερχόμενο πρόεδρο να εγκαταλείψει κατά τρόπο «πολύ αντιδημοκρατικό». «Τώρα, έχουμε νέο θύμα να νικήσουμε», πέταξε, προτού καταφερθεί εναντίον της αντιπροέδρου, ειδικά για τα πεπραγμένα της στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της μετανάστευσης. «Αν αρχίσουμε να προηγούμαστε με 10 ή 15 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πιστεύετε πως θα μας στείλουν τρίτο υποψήφιο;», κάγχασε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM
ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM