Ντόχα: «Ιατρική εξέταση και γυμνός σωματικός έλεγχος» σε γυναίκες πριν από πτήση -Βρήκαν βρέφος στο αεροδρόμιο

Ντόχα: «Ιατρική εξέταση και γυμνός σωματικός έλεγχος» σε γυναίκες πριν από πτήση -Βρήκαν βρέφος στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
EPA
0

Την αντίδραση της Αυστραλίας προκάλεσαν αναφορές ότι έγινε σωματικός έλεγχος χωρίς ρούχα και ιατρική εξέταση σε γυναίκες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Σίδνεϊ.

Η πτήση QR908, στις 2 Οκτωβρίου, αναχώρησε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση με προορισμό το Σίδνεϊ επειδή- σύμφωνα με δημοσιεύματα- ένα νεογέννητο βρέφος βρέθηκε σε τουαλέτα του αεροδρομίου Χαμάντ. Ο Guardian αναφέρει ότι το βρέφος ήταν νεκρό, το BBC σημειώνει πως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για αυτό.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τις κατέβασαν από το αεροπλάνο και υπέστησαν αυτή την έρευνα ήταν 13 από την Αυστραλία, σύμφωνα με το Channel Seven, που αναφέρει ότι οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρο στην πίστα του αεροδρομίου και τους είπαν να βγάλουν τα ρούχα και τα εσώρουχά τους, για να τις εξετάσουν.

Μεταξύ των επιβατών της πτήσης ήταν ο δρ. Βόλφγκανγκ Μπάμπεκ, που επέστρεφε στην Αυστραλία από τη Γερμανία. Μιλώντας στον Guardian, είπε ότι περίμενε περίπου τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο, επειδή η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από όλες τις γυναίκες να αποβιβαστούν.

Όταν επέστρεψαν «οι περισσότερες ήταν πολύ ταραγμένες. Τουλάχιστον μία από αυτές έκλαιγε, συζητούσαν αυτό που συνέβη και έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό», περιέγραψε.

Ο δρ. Μπάμπεκ δήλωσε ότι μίλησε με κάποιες από τις γυναίκες και πως εκείνες του είπαν ότι τις οδήγησαν σε έναν χώρο που δεν προορίζεται για τους επιβάτες και τους υπέβαλαν σε ιατρική εξέταση. «Τις πήγε το προσωπικό της ασφάλειας σε ένα υπόγειο, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει. Εκεί τους παρουσίασαν μία γιατρό και ουσιαστικά τους έκαναν γυμνό σωματικό έλεγχο. Έπρεπε να τα βγάλουν όλα από τη μέση και κάτω, όλα τα ρούχα τους, ακόμη και τα εσώρουχά τους», είπε ο δρ. Μπάμπεκ.

«Στη συνέχεια η γιατρός προσπαθούσε να ψηλαφίσει τη μήτρα, την περιοχή του στομαχιού ή χαμηλά στην κοιλιά, για να δει αν είχαν γεννήσει πρόσφατα. Σε κάποια είπαν ότι ένα μωρό βρέθηκε σε τουαλέτα και προσπαθούσαν να βρουν ποια είναι η μητέρα», περιέγραψε ακόμη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι η χώρα εξέφρασε «τις σοβαρές ανησυχίες της αναφορικά με το περιστατικό» στις αρχές του Κατάρ και πως έλαβε τη διαβεβαίωση ότι «σύντομα θα μας παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση».

Όσο για την Qatar Airways, είπε στον Guardian ότι κανένας από τους επιβάτες της πτήσης δεν επικοινώνησε με την εταιρεία. «Εκτιμούμε τις ανησυχίες και τη δυσφορία που σας εξέφρασαν οι επιβάτες με τους οποίους μιλήσατε, θα ερευνήσουμε αυτά τα θέματα με τις αρμόδιες αρχές και αξιωματούχους», δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ