Δεκάδες κατέληξαν σε νοσοκομεία στην πόλη Ουλσάν της Νότιας Κορέας, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο 33 ορόφων αργά το βράδυ της Πέμπτης.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτήριο γύρω στις 11 μ.μ. και συνέχισε να καίγεται μέχρι την Παρασκευή το πρωί, όπως ανέφεραν οι αρχές στο CNN.

 

Οι φωτογραφίες από τη σκηνή δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να διογκώνεται πάνω από το κτήριο και μαυρισμένα συντρίμμια διάσπαρτα κατά μήκος του δρόμου.

 

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι μέχρι στιγμής. Ωστόσο, 91 άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Την ίδια ώρα, 77 άτομα διασώθηκαν από το κτήριο και άλλα 82 μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας της χώρας.

 

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε από ένοικο στον 12ο όροφο, αλλά δεν είναι σαφές από πού ξεκίνησε η φωτιά και τι την προκάλεσε, είπε η πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Το υπουργείο είπε ότι φαίνεται να έχει εξαπλωθεί από έναν από τους κάτω ορόφους.

 

Οι αρχές δήλωσαν ότι η γρήγορη αντίδραση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν πιθανότατα η αιτία που δεν υπήρξαν θύματα. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο κτήριο πέντε λεπτά μετά την πρώτη κλήση.

 

Πάνω από 1.000 άτομα έφτασαν για την κατάσβεση συμπεριλαμβανομένων 930 πυροσβεστών και 75 μελών σωστικών συνεργείων.

 

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν την επιχείρηση κατάσβεσης ανέφερε το πρακτορείο Yonhap.

 

Ακόμα και την Παρασκευή το πρωί, οι φλόγες εξακολουθούσαν να καίνε στους τρεις τελευταίους ορόφους στη δυτική πλευρά του κτηρίου.

 

Ο Πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας ευχαρίστησε τα σωστικά συνεργεία και την πυροσβεστική του Ουλσάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους επλήγησαν σε μια δημοσίευση στο Facebook την Παρασκευή το πρωί.

 

Προέτρεψε επίσης τα κυβερνητικά υπουργεία και τις αρχές πρόληψης πυρκαγιών να παράσχουν ισχυρότερα μέτρα προστασίας και σχέδια ετοιμότητας για ανάλογες περιπτώσεις.

 

Η Νότια Κορέα αντιμετώπισε αρκετές μεγάλες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, με την πιο πρόσφατη να είναι εκείνη στην πόλη Icheon τον Απρίλιο. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε εργοτάξιο, κόστισε τη ζωή σε 38 άτομα ενώ τουλάχιστον 10 ακόμα τραυματίστηκαν.

 

Νότια Κορέα: Δεκάδες στα νοσοκομεία από φωτιά σε κτήριο με 33 ορόφους
Το 33 ορόφων κτίριο φλέγεται

 

Νότια Κορέα: Δεκάδες στα νοσοκομεία από φωτιά σε κτήριο με 33 ορόφους
Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες στην επιχείρηση κατάσβεσης

 

Με πληροφορίες του CNN