Νότια Κορέα: 146 νέα κρούσματα, τα περισσότερα της εβδομάδας -Ανησυχία για τα «εισαγόμενα»

Νότια Κορέα: 146 νέα κρούσματα, τα περισσότερα της εβδομάδας -Ανησυχία για τα «εισαγόμενα» Facebook Twitter
Ανησυχία για τα «εισαγόμενα» κρούσματα στη Νότια Κορέα (Πηγή φωτό EPA)
0

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 146 κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός της εβδομάδας.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αύξηση των λεγόμενων «εισαγόμενων» κρουσμάτων, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τις τελευταίες ημέρες. Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας δεν διευκρίνισαν πόσα από τα 146 νέα κρούσματα είναι «εισαγόμενα», καθώς συνεχίζεται η σχετική έρευνα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Συνολικά πλέον, τα κρούσματα στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 9.478, ενώ καταγράφηκαν πέντε ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 144 νεκρούς. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η χώρα ανακοινώνει παρόμοια στοιχεία νέων κρουσμάτων κάθε ημέρα, που είναι πολύ μειωμένα σε σύγκριση με το υψηλό στα τέλη Φεβρουαρίου, που ξεπέρασαν τα 900.

Από τα συνολικά 9.478 κρούσματα, τα 363 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία. Η πρόσφατη αύξηση των «εισαγόμενων» περιπτώσεων ανάγκασε τις αρχές της Νότιας Κορέας να επιβάλλουν πιο αυστηρούς κανόνες εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι μια 96χρονη γυναίκα ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε στο σπίτι της, καθώς πήρε εξιτήριο. Είναι ο γηραιότερος ασθενής του ιού στη χώρα που αναρρώνει πλήρως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ