Νότια Κορέα: 96χρονη ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε σπίτι της

Νότια Κορέα: 96χρονη ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε σπίτι της Facebook Twitter
0

Μια 96χρονη γυναίκα έγινε η γηραιότερη ασθενής κορωνοϊού στη Νότια Κορέα που ανέρρωσε πλήρως από τον Covid-19 και επέστρεψε σπίτι της.

Η γυναίκα, που αναγνωρίστηκε από την επαρχία Cheongdo ως κ. Hwang, είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό στις 13 Μαρτίου και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας δημόσιας κλινικής. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα συμπτώματα που εμφάνισε η γυναίκα.

Μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας κατάφερε να βγει νικήτρια, παίρνοντας εξιτήριο και επιστρέφοντας σπίτι της. Πρόκειται για τη γηραιότερη ασθενή της χώρας που κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια.

Τώρα βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της, όπου ζει με τον γιο της.

Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 104 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει πλέον τους 9.241, ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 5, με τους ασθενείς που υπέκυψαν στη χώρα της Ασίας, που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα μετά την ηπειρωτική Κίνα, να ανέρχονται πλέον σε 131.

Με πληροφορίες από CNN/Koreatimes/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ