Ν. Κορέα: Ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων

Ν. Κορέα: Ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων Facebook Twitter
H Ν. Κορέα ανακοίνωσε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων (EPA)
0

Στα καλά νέα της ημέρας η Νότια Κορέα, η οποία κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Τα στοιχεία της τροφοδοτούν την ελπίδα ότι η χειρότερη εστία του ιού, εκτός της Κίνας, στην Ασία, ενδέχεται να εμφανίζει ρυθμούς υποχώρησης.

Η χώρα κατέγραψε 64 νέες περιπτώσεις Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στη χώρα σε 8.961. Την ίδια ώρα έχουν καταγραφεί 111 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας προειδοποιούν για την εφησυχασμό, λέγοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν μακρύ αγώνα κατά της μόλυνσης.

Ποια είναι η διαφορετική προσέγγιση της Νότιας Κορέας

 

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι ελέγχονται καθημερινά για κορωναϊό στη Νότια Κορέα, περισσότεροι άνθρωποι ανά κάτοικο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η χώρα δημιούργησε ένα δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων και παρέχει δεκάδες κέντρα διακίνησης του τεστ, όπου τα άτομα με συμπτώματα μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.

Η Νότια Κορέα ανέπτυξε την προσέγγισή της αυτή, μετά την έξαρση του Αναπνευστικού Συνδρόμου (Mers) στη Μέση Ανατολή το 2015, όταν πέθαναν 36 άνθρωποι στη χώρα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων Mers μετά τη Σαουδική Αραβία.

Τότε οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να επανεκτιμήσουν την προσέγγισή τους στις λοιμώδεις νόσους και τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών δημιουργώντας ένα ειδικό τμήμα.

Αυτό ορίστηκε ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τα χειρότερα, μία κίνηση που φαίνεται να αποδίδει.

Οι νόμοι σχετικά με τη διαχείριση και τη δημόσια ανταλλαγή πληροφοριών για τους ασθενείς με μολυσματικές ασθένειες άλλαξαν σημαντικά μετά τον Mers και αυτό φάνηκε και στην φετινή περίπτωση, όπου η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τηλεφωνικές ειδοποιήσεις για να ενημερώσει τους ανθρώπους, εάν βρίσκονται κοντά σε κάποιον ασθενή ή όχι.

Μάλιστα, αυτό το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση ενίσχυσε την προληπτική δράση της, στέλνοντας προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, προτρέποντας τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά από χώρους που ενθαρρύνουν μαζικές συγκεντρώσεις όπως εκκλησίες, αίθουσες καραόκε, νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια.

Ζήτησε επίσης από τους θρησκευτικούς ηγέτες να ελέγχουν τη θερμοκρασία των πιστών και να τους κρατούν τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά, κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε δράσεων έκριναν αναγκαίες.

Ορισμένες εκκλησίες αντιμετωπίζουν ακόμα και νομικές κυρώσεις μετά την παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM