Νορβηγία: Σε απεργία σήμερα 24.000 εργαζόμενοι

Νορβηγία: Σε απεργία σήμερα 24.000 εργαζόμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε απεργία προχωρούν σήμερα 24.000 εργαζόμενοι στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών και των ξενοδοχείων στη Νορβηγία θα επηρεαστούν από την απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινά σήμερα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης ανάμεσα στα δύο κυριότερα συνδικάτα της χώρας και αντιπροσώπων των εργοδοτών.

Η μεγαλύτερη νορβηγική συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων, η LO, ανακοίνωσε πως 22.947 μέλη της ξεκινούν απεργία. Το ίδιο θα πράξουν 1.441 μέλη μικρής συνδικαλιστικής οργάνωσης, της YS.

Η απεργία αφορά τους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών, της παραγωγής αγαθών και των ξενοδοχείων, πάνω απ’ όλα στην πρωτεύουσα, το Όσλο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον σύνδεσμο των εργοδοτών NHO διεξάγονταν από την Παρασκευή και χθες Κυριακή, οι αντιπροσωπείες των LO και YS ανακοίνωσαν πως απορρίπτουν την πρόταση που υπέβαλε μεσολαβητής.

Η επικεφαλής της LO Πέγκι Φόλσβικ χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός πως οι εργαζόμενοι «αναγκάζονται να απεργήσουν», τονίζοντας πως «δεν πήραμε αυτή την απόφαση με ελαφρότητα» και προσθέτοντας πως η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά σήμερα.

Η LO επιδιώκει η αγοραστική δύναμη των μελών της να αυξηθεί κατά 5%, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε νορβηγικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM