Νορβηγία: Οι στρατιώτες θα πρέπει να επιστρέφουν τα εσώρουχα, μετά τη θητεία- Λόγω ελλείψεων

Νορβηγία: Οι στρατιώτες θα πρέπει να επιστρέφουν τα εσώρουχα, μετά τη θητεία- Λόγω ελλείψεων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στη Νορβηγία οι στρατιώτες πλέον θα πρέπει να επιστρέφουν τα εσώρουχα, μετά την ολοκλήρωση της θητείας, για να ξαναχρησιμοποιηθούν, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των προμηθειών, εξαιτίας της πανδημίας. 

Η χώρα καλεί περίπου 8.000 νέους άνδρες και γυναίκες για στρατιωτική θητεία κάθε χρόνο. Μέχρι πρόσφατα, μετά την ολοκλήρωσή της, έφευγαν από τους στρατώνες με τα εσώρουχα που τους είχαν δοθεί. 

Όμως, ο κορωνοϊός έχει πλήξει τη ροή των προμηθειών, καθώς έχουν κλείσει εργοστάσια ενώ υπάρχουν προβλήματα και στις μεταφορές. Έτσι, πλέον ο στρατός ζητά να παραδίδονται τα εσώρουχα- συμπεριλαμβανομένων σουτιέν και καλτσών- μετά το τέλος της θητείας. 

Αν και αρχικά αυτό ήταν εθελοντικό, τώρα έγινε υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. «Τώρα που επιλέξαμε να επαναχρησιμοποιούμε αυτό το ρουχισμό, μας βοηθά… Δεν έχουμε αρκετό απόθεμα», δήλωσε στο NRK ο Χανς Μέισινγκσετ, εκπρόσωπος για logistics στις ένοπλες δυνάμεις. «Τα υφάσματα πλένονται, καθαρίζονται και ελέγχονται. Αυτά που διανέμουμε είναι σε καλή κατάσταση», συμπλήρωσε. 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ