Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το τελευταίο ακρωτηριασμένο κράτος της ΕΕ- Στήριγμά μας η Ελλάδα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το τελευταίο ακρωτηριασμένο κράτος της ΕΕ- Στήριγμά μας η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ η τελετής ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε φίλους και αντιπάλους και βέβαια όσους τον ψήφισαν και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Ο κυπριακός λαός έχει μιλήσει. Η προεκλογική εκστρατεία ανήκει στο χθες. Αφήνουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα οι οποία θα μας βρει μονιασμένους και αφοσιωμένους να κάνουμε πράξεις τα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό. (...) Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έκαναν άλλες επιλογές. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας», ανέφερε στην ομιλία του ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

«Τους τιμώ και τους σέβομαι. Στη δημοκρατία που οραματίζομαι δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων (...) Θέλω απόψε ενώπιον σας να ιεραρχήσω τις προτεραιότητές μου. Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής. Θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας οι οποίοι τις τελευταίες μέρες περνούν δύσκολες στιγμές. Συμμετέχουμε στο πένθος τους και είμαστε δίπλα τους», επεσήμανε ο νέος ηγέτης της Κύπρου. 

«Επιθυμώ να επαναλάβω ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το τελευταίο ακρωτηριασμένο κράτος της Ε.Ε. Έχω μιλήσει πριν λίγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Ελλάδα είναι το στήριγμά μας και οι σχέσεις μας θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Ο Ευρωπαϊκός δυτικός μας προσανατολισμός είναι η σταθερή μας πυξίδα και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Θα συνεχίσουμε τη διεύρυνση των σχέσεων μας μα όλες τις χώρες της περιοχής. Με πλήρη συναίσθηση αναλαμβάνω την τεράστια ευθύνη και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις ελπίδες μας. Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο Νίκος Χριστουλίδης. 

Λιποθύμησε η κόρη του Νίκου Χριστοδουλίδη

Το στιγμιότυπο που σημάδεψε την ανακήρυξη ήταν η αγκαλιά του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην μία από τις τέσσερις του κόρες, η οποία λιποθύμησε, όπως αναφέρει η kathimerini cy, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πατέρα της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ