Οι αρχές της Νιγηρίας απελευθέρωσαν μία Αμερικανίδα, που την κρατούσε αιχμάλωτη για πάνω από ένα χρόνο ένας άνδρας τον οποίο γνώρισε στο Facebook.

 

H 46χρονη έφτασε στη Νιγηρία τον Φεβρουάριο του 2019, όταν της υποσχέθηκε γάμο ένας άνδρας τον οποίο γνώρισε μέσω Facebook, ο Τσουκουεμπούκα Ομπιάκου. Τον Μάιο της περασμένης χρονιάς παντρεύτηκε τον 34χρονο, αλλά από τότε εκείνος την κρατούσε αιχμάλωτη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λάγος.

 

Όλο αυτό το διάστημα, ο δράστης απέσπασε 48.000 δολάρια από την Αμερικανίδα, μια δημόσιο υπάλληλο από το Ουάσινγκτον που έχει βγει στη σύνταξη. Ο 34χρονος «διά της βίας πήρε τον έλεγχο των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της, όπως και των τραπεζικών λογαριασμών της, εισπράττοντας μεταξύ άλλων τη σύνταξή της και επιδόματα για μια περίοδο 15 μηνών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νιγηρίας, Φρανκ Μπα.

 

Παράλληλα, ο 34χρονος χρησιμοποιούσε την Αμερικανίδα ως «βιτρίνα», προκειμένου να εξαπατήσει γνωστούς της και άλλους ανθρώπους και εταιρείες. Τελικά, η αστυνομία έλαβε μία πληροφορία και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση που οδήγησε στην απελευθέρωση της γυναίκας. Δεν είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό. Τον προηγούμενο μήνα η αστυνομία διέσωσε μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες που πήγε στη Νιγηρία αναζητώντας τον έρωτα στο πρόσωπο κάποιου που είχε γνωρίσει μέσω Facebook. Όμως, την κράτησαν αιχμάλωτη για έξι μήνες.

 

Με πληροφορίες από BBC, AP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr