Νιγηρία: Κομμένο κεφάλι αγνοούμενου βουλευτή εντοπίστηκε σε πάρκο

Νιγηρία: Κομμένο κεφάλι αγνοούμενου βουλευτή εντοπίστηκε σε πάρκο Facebook Twitter
Ο Okechukwu Okoye, βουλευτής του εθνικού συμβουλίου της Ανάμπρα είχε εξαφανιστεί στις 15 Μαΐου
0

Η αστυνομία της Νιγηρίας εντόπισε το κομμένο κεφάλι ενός βουλευτή ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Ανάμπρα, όπου η κυβέρνηση καταγγέλλει πως αυτονομιστές προχωρούν σε σωρεία δολοφονιών και απαγωγών.

Τα νοτιοανατολικά, πατρίδα της εθνοτικής ομάδας των Ίγκμπο, αγωνίζονται για απόσχιση από την υπόλοιπη Νιγηρία και η απαγορευμένη ομάδα Ιθαγενείς της Μπιάφρα (IPOB) ηγείται αυτών των προσπαθειών.

Ο Okechukwu Okoye, βουλευτής του εθνικού συμβουλίου της Ανάμπρα και βοηθός του εξαφανίστηκαν από τις 15 Μαΐου. Το κεφάλι του εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε πάρκο, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Ο βουλευτής δολοφονήθηκε. Το κεφάλι του βρέθηκε σε δρόμο στο Νόμπι. Δεν υπάρχει ύποπτος υπό κράτηση» σημείωσε εκπρόσωπός της.

Ο κυβερνήτης της Ανάμπρα δίνει αμοιβή 10 εκατομμυρίων νάιρα, 22.400 ευρώ, για πληροφορίες για τους δράστες.

Στις αρχές Μαΐου, ένοπλοι είχαν σκοτώσει και αποκεφαλίσει δύο στρατιώτες στην περιοχή Ίμο, που γειτνιάζει με την Ανάμπρα. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει ως υπευθύνους τους IPOB, ωστόσο εκείνοι είχαν αρνηθεί κάθε ανάμειξη.

Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 115 άτομα στα νοτιοανατολικά το πρώτο οκτάμηνο του 2021 και είχαν συλλάβει αυθαίρετα ή βασανίσει δεκάδες άλλους. Η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM