Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τετραπλή επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν γυναίκες-καμικάζι την Τρίτη το βράδυ στο Μαϊντουγκούρι, της βορειοανατολικής Νιγηρίας. 

 

Ο διοικητής της αστυνομίας της πολιτείας Μπόρνο, Ντέμιαν Τσουκούου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως τέσσερις γυναίκες καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν στη διάρκεια μιας νεκρώσιμης τελετής στη συνοικία Μολάι Καλεμάρι. 

 

Τα περισσότερα θύματα ήταν μέλη πολιτοφυλακών αμάχων, οι οποίες διαχειρίζονται πολλά σημεία ελέγχου στο Μαϊντουγκούρι και συμμετέχουν σε κάποιες επιχειρήσεις του νιγηριανού στρατού εναντίον της Μπόκο Χαράμ.


«Συνολικά 12 μέλη των πολιτοφυλακών της κοινής δύναμης σκοτώθηκαν μαζί με επτά χωρικούς, όπως και οι τέσσερις γυναίκες καμικάζι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 23», πρόσθεσε ο διοικητής. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη 23 άνθρωποι.


Οι επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν γίνει η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιεί η Μπόκο Χαράμ έπειτα από οκτώ χρόνια αιματηρής εξέγερσης στη νοτιοανατολική Νιγηρία, από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια.


Νεαρές γυναίκες και κορίτσια χρησιμοποιούνται συχνά σαν ανθρώπινες βόμβες για να επιτεθούν εναντίον σημείων ελέγχου και στόχων όπως τεμένη, αγορές και στάσεις λεωφορείων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr