New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter
0

Για να τιμήσουν τα 125 χρόνια κριτικής βιβλίων στην ιστορική εφημερίδα, οι New York Times ζήτησαν από τους αναγνώστες τους να αναδείξουν τα καλύτερα βιβλία για την ίδια περίοδο, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και σήμερα. 

Η πρόταση είναι ταυτόχρονα έμμεση αναφορά στα πρώτα χρόνια του "Book Review", που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις των αναγνωστών της εφημερίδας. «Είναι ένα νεύμα στην ιστορία μας (...) Θέλαμε αυτό το πρότζεκτ, όπως και τα πρώτα εγχειρήματά μας, να αντανακλούν τις προτιμήσεις των αναγνωστών», έγραψαν οι Times. 

Παρότι υπήρχε ένα τεράστιο σώμα βιβλίων, το κοινό φαίνεται πως τελικά έκρινε με πυξίδα την νοσταλγία. Από τις χιλιάδες βιβλίων, η εφημερίδα κατέληξε στους 25 τίτλους που είχαν προταθεί περισσότερο και τους έθεσε σε νέα ψηφοφορία. Μετά από 200.000 ψήφους σε 67 χώρες, η αμερικανική εφημερίδα ανακοίνωσε τελικά τα αποτελέσματα. 

1. Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, (To Kill A Mockingbird), Harper Lee

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter

2. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (The Fellowship of the Ring), J.R.R. Tolkien

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter

3. 1984, George Orwell

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter

4. Εκατό Χρόνια Μοναξιά, Gabriel García Márquez

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter

5. Beloved, Toni Morrison

New York Times: Τα 5 καλύτερα βιβλία των τελευταίων 125 ετών Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: πρεμιέρα, κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσ

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ακυρώνει την παρουσία της στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ χάνει την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Η 84χρονη σταρ δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου θα λάμβανε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στο γόνατο.
THE LIFO TEAM
Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM