New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του

New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του Facebook Twitter
EPA
0

Η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τις εταιρείες του, μετά την έφοδο υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμούντα δάνεια για τον Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα του προέδρου τον οποίο αυτή τη στιγμή επιβλέπουν οι δύο γιοί του, σύμφωνα με τη δήλωση του Τραμπ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση αυτή, την οποία δημοσιοποιούν οι New York Times επικαλούμενοι ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην τράπεζα, γίνεται ενώ η Signature Bank, όπου ο Τραμπ έχει λογαριασμούς, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Η παραίτηση του προέδρου είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα των NYT.

O Trump Organization δεν απάντησε αμέσως στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αίτημα για σχολιασμό που εστάλη πέραν των εργασίμων ωρών, ενώ το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε τηλεφώνημα.

Η Κριστιάνα Ράιλι, η επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα, με καταχώρισή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», έγραψε.

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχει απαυδήσει με την αρνητική δημοσιότητα που προκαλεί η σχέση αυτή.

Τα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank είναι για ένα γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και για ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ένα ακόμη πλήγμα καθώς τόσο η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Το Twitter και το Facebook έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM