Το Netflix απέλυσε υπάλληλο που «διέρρευσε έγγραφα & στοιχεία» για το σόου του Σαπέλ, μετά τον σάλο για τρανσφοβία

Το Netflix απέλυσε τρανς υπάλληλο για φερόμενη διαρροή εσωτερικών εγγράφων της εκπομπής του Ντέιβ Σαπέλ Facebook Twitter
AP
0

Το Netflix απέλυσε υπάλληλο του για διαρροή εσωτερικών εγγράφων, σχετικών με την προβολή του τελευταίου σόου του Ντέιβ Σαπέλ που δέχτηκε αρνητική κριτική για ομοφοβικά σχόλια. 

Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε στον Guardian την Παρασκευή ότι απέλυσε ένα άτομο, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, για κοινή χρήση «εμπιστευτικών» και «εμπορικά ευαίσθητων» πληροφοριών εκτός της εταιρείας.

Η εταιρεία είπε ότι η απόφαση ήρθε μετά από άρθρο του Bloomberg, που ανέφερε δεδομένα από μια ανώνυμη εσωτερική πηγή. Αυτή η πηγή αποκάλυψε ότι η υπολογιζόμενη αξία του αντίκτυπου που είχε η εκπομπή του Σαπέλ ήταν χαμηλότερη από το κόστος των 24,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οικονομικά στοιχεία διέρρευσαν και για άλλες εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του Squid Game, της πιο δημοφιλούς σειράς, η οποία κόστισε 21,4 εκατομμύρια δολάρια.

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το άτομο μπορεί να οδηγήθηκε εκεί επειδή απογοητεύτηκε και πληγώθηκε με το Netflix, αλλά η διατήρηση μιας κουλτούρας εμπιστοσύνης και διαφάνειας είναι ο πυρήνας της εταιρείας μας», είπε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Η απογοήτευση για την κυκλοφορία του σόου του Σαπέλ, όπου ο κωμικός κάνει αρνητικά σχόλια κατά των τρανς ατόμων σχετικά με τις ουδέτερες αντωνυμίες φύλου και τα γεννητικά όργανα των τρανσέξουαλ, έχει προκαλέσει «άνευ προηγουμένου» διαρροές από θυμωμένους υπαλλήλους, ανέφερε το Bloomberg. Ο Σαπέλ έχει επικριθεί στο παρελθόν για τα σχόλιά του που επιτίθενται στην τρανς κοινότητα.

Το άτομο που απολύθηκε την Παρασκευή είναι έγκυος και υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στην ενθάρρυνση των τρανς υπαλλήλων και των συναδέλφων τους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανέφερε μια έκθεση του Verge.

Σε πολλά εσωτερικά σημειώματα της εταιρείας, ο συν-διευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos απέρριψε τις επικρίσεις κατά του Netflix και υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας να κυκλοφορήσει την εκπομπή του Σαπέλ. Η εταιρεία προχώρησε επίσης σε αναστολή εργασίας ενός τρανς ατόμου, που άσκησε κριτική για την εκπομπή του Σαπέλ. Τουλάχιστον 1.000 υπάλληλοι σχεδιάζουν την έξοδο τους από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, ως απάντηση στα όσα συμβαίνουν.

Πολλοί συνδρομητές του Netflix λένε ότι σχεδιάζουν ή ότι έχουν ήδη ακυρώσει τις συνδρομές στην πλατφόρμα λόγω της στάσης του κωμικού στο σόου του. Η αποχώρηση τους θα αποτελούσε ένα «βήμα πίσω» για την εταιρεία, που στην πρόσφατη έκθεσή της για τα κέρδη, κατέγραψε πτώση στον αριθμό των χρηστών, η οποία αποδόθηκε στην πανδημία του κορωνοϊου.

Με πληροφορίες του Guardian/Variety

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ