Νετανιάχου: Έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά

Νετανιάχου: Έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ και της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, αντίθετα έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις προς το παρόν.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς από την πλευρά του απέρριψε τις αμερικανογαλλικές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον Βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Χ.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν διατυπώσει πρόταση για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές 

Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους 23 γυναίκες και 32 παιδιά, δήλωσαν σήμερα Σύροι ακτιβιστές.

Στο μεταξύ ο Άλι Κούσας, ο δήμαρχος της λιβανέζικης πόλης Γιουνίν, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 23 Σύροι πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά-- σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας από ισραηλινό πλήγμα σε τριώροφο κτίριο.

Σύμφωνα με τον Κούσας, ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι Σύροι που κατέφυγαν στον Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους είναι τώρα αντιμέτωποι με τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις, κατήγγειλε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στον Λίβανο υπό τα ισραηλινά πυρά ή της επιστροφής τους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, όπου κινδυνεύουν να συλληφθούν ή να πέσουν θύματα απαγωγής.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, με πολλούς από αυτούς να είναι άστεγοι λόγω του υψηλού κόστους ζωής. Εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταλήξει να κοιμούνται σε πάρκα ή στους δρόμους.

Εξάλλου κάποιοι πρόσφυγες που ζούσαν στον ανατολικό Λίβανο πέρασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, όπου σχεδόν 14 χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου δεν υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για την ασφαλή επιστροφή στις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο έχουν εκτοπιστεί περίπου 200.000 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM