Νεπάλ: Λεωφορείο έπεσε σε ποταμό κοντά στο Κατμαντού- Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι

Νεπάλ: Λεωφορείο έπεσε σε ποταμό κοντά στο Κατμαντού- Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι Facebook Twitter
0

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν επιβάτες που επέστρεφαν από ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα του Νεπάλ Κατμαντού ξέφυγε από τον κύριο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σε ποταμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ενώ άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στην αυγή, περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης στον αυτοκινητόδρομο Πρίτβι που συνδέει το Κατμαντού με τις πεδιάδες στον νότο.


«Έχουμε ανασύρει 31 πτώματα και αναζητούμε και άλλα», δήλωσε από το σημείο στο Reuters ο κυβερνητικός αξιωματούχος Ραμ Μάνι Μίσρα. «Δεν είναι πολύ πιθανό κάποιος να έχει επιβιώσει τόσο διάστημα κάτω από το νερό».


Διασώστες με λαστιχένιες λέμβους και δύτες της αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν το λεωφορείο ώρες μετά το ατύχημα και προσπαθούν να το ανασύρουν από τα νερά με γερανό, είπε ο Μίσρα.


Δεκαέξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, δήλωσε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Σιάμ Πρασάντ Μπαντάρι. Δύο οι οποίοι φέρουν σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Κατμαντού ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.


Η αστυνομία δήλωσε πως οι διασώστες διέσωσαν επιβάτες από τα παράθυρα του λεωφορείου αλλά πως άλλοι 13 άνθρωποι φέρεται να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στο λεωφορείο.


Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Ρατζμπιράτζ στις νοτιοανατολικές πεδιάδες χθες βράδυ.


Τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά στο κυρίως ορεινό Νεπάλ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, 1.800 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Μια άλλη αιτία για τα ατυχήματα είναι οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι και τα υπερφoρτωμένα με επιβάτες οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM