Νεοφασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Ιταλία

Νεοφασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Ιταλία Facebook Twitter
ΕPA
0

To ιταλικό περιοδικό L'Espresso κατήγγειλε χθες πως δύο δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από νεοφασιστικές ομάδες.

Οι δημοσιογράφοι κάλυπταν μία τελετή μνήμης της ιταλικής ακροδεξιάς.

Το περιοδικό ισχυρίζεται πως ο δημοσιογράφος του Φεντερίκο Μαρκόνι και ο φωτογράφος Πάολο Μαρκέτι δέχθηκαν «βίαιη επίθεση», ενώ βρίσκονταν για την κάλυψη του μνημόσυνου για τη δολοφονία δύο μελών του νεοφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI) το 1978, στη διάρκεια των «Μολυβένιων Χρόνων» της «κόκκινης» και «μαύρης» τρομοκρατίας, επεισοδίου που έμεινε γνωστό ως «σφαγή της Άκκα Λαρέντια».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής στο κοιμητήριο Βεράνο της Ρώμης, οι δύο δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση «με γροθιές και κλωτσιές» από διάφορους νεοναζί, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης «Νέα Δύναμη» (Forza Nuova) Τζουλιάνο Καστελίνο, υπογραμμίζει το L'Espresso στην διαδικτυακή του σελίδα.

Το περιοδικό επισημαίνει πως οι δημοσιογράφοι εκτελούσαν το καθήκον τους «με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό», καθώς η τοποθεσία του μνημοσύνου που είχε επιλεγεί είναι ένα κοιμητήριο.

Το περιοδικό τονίζει πως «δεν θα επιτρέψει να τρομοκρατηθεί από τέτοιες φασιστικές, αήθεις και επονείδιστες πράξεις», τις οποίες χαρακτηρίζει επίσης ως «απρεπείς για ένα δημοκρατικό κράτος».

Όπως προσθέτει το περιοδικό, αναμένει «μία σκληρή αντίδραση» από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM