Το νέο πρόσωπο της Avon είναι μια γυναίκα με εγκαύματα στο 96% του κορμιού της

Το νέο πρόσωπο της Avon είναι μια γυναίκα με εγκαύματα στο 96% του κορμιού της Facebook Twitter
0

Το νέο πρόσωπο της εταιρίας καλλυντικών Avon είναι μια γυναίκα που είχε υποστεί εγκαύματα στο 96% του σώματός της λόγω ενός ατυχήματος στις Γαλλικές Άλπεις. 

Η Catrin Pugh, που κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Αγγλίας, έχει υποβληθεί από το 2013 μέχρι σήμερα σε περίπου 200 επεμβάσεις και μετά το ατύχημα οι γιατροί τής έδιναν 1 πιθανότητα στις 1.000 να επιβιώσει. 

Η 25χρονη Catrin δηλώνει αποφασισμένη να βοηθήσει στην εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης ανθρώπων που δείχνουν διαφορετικοί και σήμερα είναι το καινούργιο πρόσωπο της νέας σειράς Perfect Nudes της Avon. 

Το νέο πρόσωπο της Avon είναι μια γυναίκα με εγκαύματα στο 96% του κορμιού της Facebook Twitter

Όπως εξηγεί, όλα ξεκίνησαν όταν προσπάθησε να διαβάσει ένα περιοδικό ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Κάθε σελίδα αφορούσε πώς να δείχνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο και όλα εκείνα τα πράγματα ήταν εντελώς ανέφικτα για εμένα. Μου δυσκολεύει όντως την ζωή επειδή εγώ δείχνω τόσο διαφορετική σε έναν κόσμο όπου υποτίθεται πως πρέπει να δείχνεις κάπως. Δεν ανταποκρίνομαι στα πρότυπα όλου αυτού, υπάρχει μια νοοτροπία πως η ομορφιά είναι μονόδρομος», λέει η 25χρονη. 

Η Catrin ήταν ανάμεσα στους περισσότερους από 50 επιβάτες ενός λεωφορείου που επέστρεψε μέλη του προσωπικού του χιονοδρομικού κέντρου πίσω στη Βρετανία, όταν εκείνο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 63χρονος οδηγός. 

Το νέο πρόσωπο της Avon είναι μια γυναίκα με εγκαύματα στο 96% του κορμιού της Facebook Twitter

Νοσηλεύτηκε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο κάνοντας για περίπου τέσσερα χρόνια διάφορες θεραπείες αποκατάστασης και θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε εξετάσεις και θεραπείες μέχρι το τέλος της ζωής της. Το μόνο σημείο του σώματός της που δεν είχε καεί ήταν οι πατούσες της. 

Η Catrin, πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Changing Faces που στηρίζει άτομα με ορατές διαφορές, ξεκίνησε να συμβουλεύει την Avon υπέρ την διαφορετικότητας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The final blonde picture before this feed goes FULL AUTUMN! Brunette and all... Blonde’s definitely have more hair maintenance. And I’m not for that life! ???? • #throwbackthursday #burnsurvivor

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catrin I Speaker | Campaigner (@catrinpugh) στις


«Εκείνη την στιγμή [του ατυχήματος] ένιωθα πως δεν υπάρχει κανένα μοντέλο- πρότυπο», λέει η ίδια, σημειώνοντας πως παρόλο που υπάρχει βελτίωση σχετικά με το μέγεθος, την φυλή και την ηλικία, τα άτομα με ορατές διαφορές εξακολουθούν να απουσιάζουν σαν να είναι κάτι τρομακτικό.  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A couple more shots from @sophiemayanne amazing @behindthescars_ project! YOU BETTER WEEEEERK ✌??? • • #behindthescars #wednesdaywisdom #burnsurvivor #bodypositive #bodyconfidence #positivethinking #motivation #scars

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catrin I Speaker | Campaigner (@catrinpugh) στις

Όπως λέει, ακόμη δέχεται αρνητισμό, αλλά προσπαθεί να το προσπερνάει σκεπτόμενη πόσο τυχερή στάθηκε που επιβίωσε στο ατύχημα. «Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ... Γενικά δεν επιβιώνεις, αλλά με κάποιον τρόπο εγώ τα κατάφερα. Έχω περάσει πολλά και θα συνεχίσω μέχρι το τέλος της ζωής μου. Τα κατάφερα μέσα από κάτι απαίσιο , δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ οπότε κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία να κάνω κάτι, το γιορτάζω», καταλήγει η 25χρονη. 

Έρευνα της Changing Faces σε 14.000 γυναίκες από 15 χώρες διαπίστωσε πως το 40% δε νιώθει πως εκπροσωπείται από τις γυναίκες που βλέπει στα μέσα ενημέρωσης και σχεδόν τα 2/3 ένιωθαν πίεση να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM