Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μη γίνουμε Ευρώπη

Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μην γίνουμε Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε μια νέα ειρωνική δήλωση για την Ευρώπη και τη στάση της απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο για την ασφάλεια της ηπείρου και την Ουκρανία, ο Τραμπ έσπευσε να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες είναι αλλού και όχι στον Πούτιν. 

«Πρέπει να αφιερώνουμε λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τον Πούτιν και περισσότερο ανησυχώντας για τις συμμορίες βιαστών μεταναστών, τους βαρόνους ναρκωτικών, τους δολοφόνους και τα άτομα από ψυχιατρικά ιδρύματα που εισέρχονται στη χώρα μας – για να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Η αλλαγή στην προσέγγιση του Τραμπ για τον πόλεμο και τη Ρωσία αποτυπώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στον απρεπή τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μπροστά σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωτοφανής δημόσιος καυγάς είχε ως αποτέλεσμα ο Ζελένσκι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες.

Η στροφή του Τραμπ όσον αφορά τον Πούτιν έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη την Ευρώπη καθώς και στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει εκφράσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η αναστολή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Ρωσία και η διάρκειά της δεν είναι γνωστή, επεσήμαναν οι New York Times.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Οι αρχές δεν σχολιάζουν σχεδόν ποτέ τις ενέργειες της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, όπως και άλλες απόρρητες δραστηριότητες. «Για τον υπουργό Χέγκσεθ δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των μαχόμενων σε όλες τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου του κυβερνοχώρου», τόνισε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η αναστολή αυτή ανακοινώθηκε την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM