Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο: Βυθίστηκε φουσκωτή λέμβος- Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο: Βυθίστηκε φουσκωτή λέμβος- Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται Facebook Twitter
0

Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο μιας φουσκωτής λέμβου, στην οποία είχαν επιβιβαστεί για να φθάσουν στις ιταλικές ακτές, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος επικαλέστηκε τις μαρτυρίες επιζώντων.


Σύμφωνα με τους 80 επιζήσαντες, περίπου 140 με 150 άνθρωποι επιβιβάστηκαν την Δευτέρα στο φουσκωτό από τις λιβυκές ακτές, το οποίο ναυάγησε πέντε ώρες μετά τον απόπλου του.


«Δεν γνωρίζουν πόση ώρα πέρασε πριν καταφθάσει βοήθεια. Κρατήθηκαν από κομμάτια της λέμβου έως την δύση του ήλιου, όταν ένα σκάφος έφτασε και τους διέσωσε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Φλάβιο Ντι Τζάκομο.


Οι επιζήσαντες μεταφέρθηκαν έπειτα σε πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, που εκτελεί ναυτικές περιπολίες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Σοφία».


Μαζί με ακόμη 470 μετανάστες, αποβιβάστηκαν σήμερα στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι.


Εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών, οι αναχωρήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις λιβυκές ακτές έχουν αυξηθεί και μόνο από την Κυριακή και έπειτα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στα ανοιχτά της Λιβύης.


Από την αρχή του έτους, περίπου 83.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, ενώ κατά το ίδιο διάστημα περίπου 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM