Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Νέο μπλακάουτ σημειώθηκε στη Βενεζουέλα με τη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να αποδίδει τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση».

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, υποσχέθηκε ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν». «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής του ηλεκτροφωτισμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου· η διακοπή πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Πλήττονται επίσης περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο.

Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών. Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης —φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης— καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».

Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή.

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ
Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι το Καράκας Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το τρίτο μπλακ άουτ μέσα στο 2019

Άλλα δύο μπλακάουτ έχουν βυθίσει τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, το πρώτο τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο απέδωσε τις βλάβες σε «τρομοκρατικές» ενέργειες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM
Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM