Νέο μήνυμα Μακρόν: «Είμαι καλά- Συνεχίστε πραγματικά να προσέχετε»

Νέο μήνυμα Μακρόν: «Είμαι καλά- Συνεχίστε πραγματικά να προσέχετε» Facebook Twitter
Νέο μήνυμα Μακρόν, μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός με κορωνοϊό (EPA)
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι αισθάνεται «καλά» και ότι συνεχίζει να ασχολείται «με τις τρέχουσες υποθέσεις» του κράτους, αλλά με «χαλαρότερους ρυθμούς», όπως αναφέρει στο μήνυμά του.

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του και αναρτήθηκε στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε χθες θετικός στην Covid-19, ανέφερε ότι έχει τα ίδια συμπτώματα με χθες, δηλαδή κούραση, πονοκέφαλο και ξηρό βήχα. Υπόσχεται επίσης ότι θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση της υγείας του.

«Συνεχίστε πραγματικά να προσέχετε», καλεί τους συμπατριώτες του ο Μακρόν, ο οποίος από χθες έφυγε από το Μέγαρο των Ηλυσίων και έχει μπει σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία στη Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

«Προσέχω πολύ. Τηρώ τις αποστάσεις, φοράω μάσκα, χρησιμοποιώ τακτικά απολυμαντικό. Και παρ' όλ' αυτά, κόλλησα τον ιό, ίσως, αναμφίβολα, σε κάποια στιγμή απροσεξίας», παραδέχτηκε, την ώρα που το δείπνο το οποίο παρέθεσε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.

Στο βίντεο, ο Μακρόν υπενθυμίζει ότι μόνο χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 18.000 νέα κρούσματα, μαζί με τον ίδιο. «Αυτό δείχνει ότι ο ιός μπορεί πραγματικά να προσβάλει τους πάντες, επειδή εγώ είμαι πολύ προστατευμένος», σημείωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι από χθες το Μέγαρο των Ηλυσίων επικοινώνησε με όλες τις επαφές που είχε κατά τις προηγούμενες 48 ώρες, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να υποβληθούν σε εξετάσεις ή να μπουν σε καραντίνα. «Είδα πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους, μέλη της κυβέρνησης, ξένους ηγέτες, επίσης μέλη της ασφάλειας ή συγγενείς και μέλη της οικογένειάς μου», εξήγησε.

Στις περισσότερες από τις συναντήσεις που είχε αυτήν την εβδομάδα ο Μακρόν τηρούσε τις αποστάσεις και φορούσε μάσκα, όμως κάποιες στιγμές τα μέτρα φαίνεται ότι ξεχνιούνταν, όπως όταν αντάλλαξε χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον Άνχελ Γκουρία, την Δευτέρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ//AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM