Νέο επεισόδιο μεταξύ Άγκυρας - Αθήνας στο ΝΑΤΟ: Οι εμπρηστικές δηλώσεις Σοϊλού και η ελληνική απάντηση

Νέο επεισόδιο μεταξύ Άγκυρας - Αθήνας στο ΝΑΤΟ: Οι εμπρηστικές δηλώσεις Σοϊλού και η ελληνική απάντηση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/AHMET BOLAT / POOL
0

Νέο, έντονο, φραστικό επεισόδιο μεταξύ υπουργού της τουρκικής κυβέρνησης και Ελλήνων βουλευτών κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Μετά τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, την «σκυτάλη» πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τη χώρα μας για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ κατήγγειλε και τον ρόλο της Frontex, ζητώντας και την κατάργησή της, σύμφωνα με το protothema.gr.

Επανέλαβε, δε, και τα όσα είπε ο Ακάρ περί ελληνικής βοήθειας στα στελέχη του PKK, που η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση».

Απάντηση δόθηκε από τους Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Σπήλιος Λιβανός, αλλά τον λόγο πήραν και οι Μανούσος Βολουδάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα pushback στο Αιγαίο με τον κ. Βολουδάκη να τονίζει πως οι καταγγελίες αυτές έχουν εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει προκύψει κάποια απόδειξη. Παράλληλα, κατηγόρησαν στην Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών, οι βουλευτές επισήμαναν στον Τούρκο υπουργό  πως ο πρόεδρος της χώρας του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βολουδάκης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM