Νεκρός από κορωνοϊό ναύτης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt

Νεκρός από κορωνοϊό ναύτης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt Facebook Twitter
EPA
0

Ένας ναύτης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, "USS Theodore Roosevelt", που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, κατέληξε. 

Το γεγονός ανακοίνωσε σήμερα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να δώσει τα στοιχεία του στελέχους του στη δημοσιότητα. Ο ναύτης του "USS Theodore Roosevelt" είχε μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Πέμπτη. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, τέσσερα ακόμα μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και οι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση χωρίς να χρειάζονται υποστήριξη από αναπνευστήρες.

Σχεδόν 600 μέλη του πληρώματος βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Τεστ έχουν πραγματοποιηθεί στο 92% του πληρώματος. 

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ, Τόμας Μόντλι, που ζήτησε την αποπομπή του κυβερνήτη του "USS Theodore Roosvelt". Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε ζητήσει την αποπομπή του καταλογίζοντάς του ότι επέδειξε σοβαρή έλλειψη ορθής κρίσης όταν ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», είχε αναφέρει ο πλοίαρχος Κροζίερ στην επιστολή του που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα San Francisco Chronicle. Στη δραματική επιστολή, ο πλοίαρχος εξηγούσε ότι από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα πρώτα τρία κρούσματα του κορωνοϊού πάνω στο πλοίο, η επιδημία συνέχισε να εξαπλώνεται και «επιταχύνεται», λόγω και του «περιορισμένου χώρου» στο πλοίο του.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ