Νεκροί δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Intercontinental της Καμπούλ - Συνεχίζονται τα πυρά, αρκετά τα θύματα (upd)

Νεκροί δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Intercontinental της Καμπούλ - Συνεχίζονται τα πυρά, αρκετά τα θύματα (upd) Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις ενόπλους, που εισέβαλαν σήμερα στο Intercontinental της Καμπούλ, έπεσαν νεκροί από πυρά των αρχών, ωστόσο έως αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανταλλαγή πυροβολισμών εντός του κτιρίου.

Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι τα πυρά εκατέρωθεν μέσα στο ξενοδοχείο συνεχίζονται για περισσότερες από τρεις ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και ένας δεύτερος ένοπλος σκοτώθηκε. Επτά τραυματίες απομακρύνθηκαν από τον πρώτο και δεύτερο όροφο, που έχουν πλήρως εκκενωθεί. Όμως προχωράμε με αργούς ρυθμούς για να αποφύγουμε τους θανάτους αμάχων», από τους ένοικους και το προσωπικό, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Νεκροί δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Intercontinental της Καμπούλ - Συνεχίζονται τα πυρά, αρκετά τα θύματα (upd) Facebook Twitter
EPA

«Οι ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν με ελικόπτερο στη στέγη του ξενοδοχείου» συμπλήρωσε. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών χωρίς να αναφερθεί σε ακριβή αριθμό.

 

Νεκροί δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Intercontinental της Καμπούλ - Συνεχίζονται τα πυρά, αρκετά τα θύματα (upd) Facebook Twitter
EPA

Το χρονικό της επίθεσης

Η ομάδα των ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21.00 τοπική ώρα και προκάλεσε μια έκρηξη για να ανοίξει δρόμο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών και των πελατών.

Φωτογραφίες δείχνουν το ξενοδοχείο να φλέγεται ενώ το σκηνικό θυμίζει πεδίο μάχης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες κρατούν ομήρους.

Νεκροί δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Intercontinental της Καμπούλ - Συνεχίζονται τα πυρά, αρκετά τα θύματα (upd) Facebook Twitter
EPA

Η ομάδα των ενόπλων άρχισε να πυροβολεί στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου προτού αποσυρθεί στον δεύτερο όροφο, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ακούω πυροβολισμούς προς τον πρώτο όροφο, όμως δεν γνωρίζω πού βρίσκονται. Έχουμε κρυφτεί στα δωμάτιά μας. Βοηθήστε προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να έρθουν γρήγορα» περιέγραψε ένας πελάτης αρχικά.

Το ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο ενόπλων, σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν τον Ιούνιο του 2011, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM