Νεκρή μια 16χρονη από το «Σύνδρομο Ραπουνζέλ»

Νεκρή μια 16χρονη από το «Σύνδρομο Ραπουνζέλ» Facebook Twitter
Η Jasmine Beever (δεξιά) έχασε τη ζωή της από το σπάνιο σύνδρομο Ραπουνζέλ
0

Η Jasmine Beever, μια 16χρονη από την Αγγλία, μεταφέρθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. Λίγο νωρίτερα είχε γυρίσει σπίτι από το σχολείο και πήγε στο κρεβάτι αμέσως μόλις έφτασε στο σπίτι. Σύντομα βγήκε από το δωμάτιο με σκουρόχρωμο κόκκινο δέρμα, αναφέρουν οι μαρτυρίες για τις στιγμές πριν το θάνατό της

Στο νοσοκομείο της έγινε ανάνηψη και επανήλθε για 15 λεπτά, αλλά πέθανε λίγο αργότερα. Η αιτία του αιφνίδιου θανάτου ήταν ένας μολυσμένος όγκος με τρίχες στο στομάχι της, ο οποίος οδήγησε σε έλκος που έπληξε τα ζωτικά της όργανα.

«Όλοι είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε η μητέρα της στο Lincolnshire Live.

Η τριχωτή μπάλα στο στομάχι της που προκάλεσε το θάνατο της βρέθηκε εκεί εξαιτίας μιας σπάνιας διαταραχής καθώς η 16χρονη είχε επί σειρά ετών αναπτύξει τριχοτιλλομανία, μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο τραβά τρίχες από τα μαλλιά του και τριχοφαγίας.

Η κατάσταση από την οποία υπέφερε η έφηβη είναι γνωστή και ως «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ« και θεωρείται σπάνια καθώς έχει καταγραφεί επισήμως μερικές εκατοντάδες φορές.

Είναι μια συνήθεια η οποία συνήθως γίνεται αντιληπτή όταν μια μπάλα από τρίχες ανιχνεύεται στο στομάχι, με τις απολήξεις της να φτάνουν μέχρι το παχύ έντερο. Οι περισσότερες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί αφορούσαν νεαρά θηλυκά άτομα. Καθώς η μάζα μεγαλώνει, μπορεί να προκαλέσει έλκος, ρήξη στομάχου και να μπλοκάρει το πεπτικό σύστημα ή να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα.

Η ψυχαναγκαστική βρώση των μαλλιών είναι μια διαταραχή που μπορεί να προκληθεί από το έντονο στρες ή κάποια τραυματική εμπειρία.

Ένα τέτοιο σπάνιο περιστατικό είχε καταγραφεί και στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και οι γιατροί είχαν δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο από το χειρουργείο...>>>

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ